İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Bakırköy'deki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde toplandı. Oturumda, toplu taşıma ücretlerinde önemli değişiklikler yapıldı. Özellikle İstanbulkart'ı olmayanların kullandığı kredi kartları ve banka kartlarıyla yapılan temassız ödemelerde fiyat farkı uygulaması tepkilere neden olmuştu. Yapılan yeni düzenlemeyle bu durum düzeltildi ve yüzde 33.3 oranında indirim yapıldı.

Yeni ücretler şu şekilde:

Tek geçişlik bilet ücreti 30 TL'den 20 TL'ye indirildi.
İki geçişlik bilet ücreti 50 TL'den 38 TL'ye düşürüldü.
Üç geçişlik bilet ücreti 80 TL'den 60 TL'ye indirildi.
Marmaray tek geçişlik ücreti 80 TL'den 60 TL'ye düşürüldü.
Metrobüs ücreti 60 TL'den 40 TL'ye düşürüldü.
Ayrıca, e-scooter kullanımıyla ilgili de önemli kararlar alındı. 2021 yılında verilmiş olan e-scooter izinlerinin süresi dolmuş olduğundan, operatörlerin izin yenileme talepleri değerlendirildi. İlçe nüfuslarına göre hesaplanarak belirlenen e-scooter sayısı İstanbul genelinde en fazla 79 bin 456 adet olacak şekilde sınırlandırıldı. Operatörler izin için 27 Kasım-18 Aralık 2023 tarihleri arasında başvuruda bulunacaklar ve izin verilen sayının 1/20'si kadar e-scooter park alanı oluşturmak zorunda olacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarımsal Kredi Limitini 40 Milyon Liraya Çıkardı ve Balıkçılara Desteklerini Açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarımsal Kredi Limitini 40 Milyon Liraya Çıkardı ve Balıkçılara Desteklerini Açıkladı

Editör: Kader GÜL