ABD, İsrail-Lübnan sınırında artan gerginliği istemiyor ve bu konuda diplomatik bir çözüm arayışında olduğunu belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mathew Miller, Hizbullah'ın sınırdan yürüttüğü saldırılardaki artışa dikkat çekerek, bu saldırıların İsrailli köyleri ve sivil altyapıları hedef aldığını iddia etti.

Miller, "İsrail-Lübnan sınırındaki gerginliğin artmasını istemiyoruz." dedi ve ABD'nin gerginliği engellemek için diplomatik çözüm arayışında olduğunu vurguladı. ABD'nin bu tutumunu sürdüreceğini kaydetti.

Putin'den Ukrayna'ya Barış Çağrısı: Müzakerelere Başlayabiliriz Putin'den Ukrayna'ya Barış Çağrısı: Müzakerelere Başlayabiliriz

ABD'nin İsrail'e Desteği

ABD, İsrail'e olan desteğini sadece kelimelerle değil, fiiliyatta da gösterdiğini belirtti. Miller, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'yi ülkesine silah sevkiyatı yapmayı reddetmekle suçladığı bir videoyla ilgili olarak, geçen hafta Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in Netanyahu ile görüşmesinde İsrail'in güvenliğine olan kararlılığını vurguladığını söyledi.

Miller, ABD'nin İsrail'e gerekli teçhizatı sağladığını ve herhangi bir engel olmadığını belirtti. Netanyahu'nun "engellerden" bahsetmesini anlamadıklarını ve desteklerinin devam ettiğini ifade etti.

Diplomatik çözüm arayışıyla, bölgedeki tansiyonun düşürülmesine yönelik adımlar atmayı hedefliyor.

Editör: Kader GÜL