Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Birlik Çağrısı: "İç Cephemizi Korumazsak Hepimiz Kaybederiz!" Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Birlik Çağrısı: "İç Cephemizi Korumazsak Hepimiz Kaybederiz!"

60'dan fazla kişi ise yaralandı. Kazada, yük treni ile yolcu treni çarpıştı ve yolcu trenine ait 3 vagon raydan çıkarak, 1 vagon havada asılı kaldı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ekibi ve ambulans sevk edildi. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Kazaya Neden Olan Ne?

Yetkililer, kazanın "insan hatası"ndan kaynaklanmış olabileceğini ve detaylı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. İlk bulgulara göre, yük treninin makinistinin sinyali dikkate almadığı düşünülüyor.

Hindistan'da Tren Kazaları Sık Görülüyor

Bu trajik kaza, Hindistan'da son yıllarda meydana gelen birçok ölümcül tren kazasından biri. Geçtiğimiz yıl Orissa eyaletinde üç trenin karıştığı kazada 290 kişi hayatını kaybetmiş, 1000'den fazla kişi ise yaralanmıştı.

Güvenlik Kaygıları Arttı

Sık sık yaşanan tren kazaları, Hindistan'daki demiryolu sisteminin güvenliğiyle ilgili endişeleri artırıyor. Yetkililer, kazaların önlenmesi için daha sıkı önlemler alınması gerektiğini belirtiyor.

  • Kaza, New Jalpaiguri bölgesinde meydana geldi.
  • Kazada 8 kişi hayatını kaybetti, 60'dan fazla kişi yaralandı.
  • Yetkililer, kazanın "insan hatası"ndan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor.
  • Hindistan'da son yıllarda birçok ölümcül tren kazası meydana geldi.
  • Demiryolu sisteminin güvenliğiyle ilgili endişeler arttı.
Editör: Kader GÜL