Koç, Aziz Yıldırım ile aralarındaki gerilim, Mourinho'nun transferi, Erden Timur ve devlet hakkında merak edilen konulara yanıt verdi.

Aziz Yıldırım ile Gerilim

Ali Koç, Aziz Yıldırım ile aralarındaki çekişmenin Fenerbahçe camiasını rahatsız ettiğini belirtti. Koç, "Fenerbahçeliler rahatsız, camia rahatsız. Gereğinden fazla sertleşiyor, çok daha da sertleşecek. Aldığım istihbarat bu," dedi. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik ithamlarına yanıt verdi.

Galatasaray-Young Boys Maçında Gergin Anlar: Colley'in Hareketi Tribünleri Karıştırdı Galatasaray-Young Boys Maçında Gergin Anlar: Colley'in Hareketi Tribünleri Karıştırdı

Mourinho'nun Transferi

Habertürk TV'de katıldığı programda Ali Koç, Mourinho'nun transfer süreci hakkında detaylar paylaştı. Koç, "2018'de aldığımız Fenerbahçe'yi Mourinho alır hale getirdik. Önümüzü görebiliyoruz artık. FFP kıskacı içinde değiliz," diyerek, Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesini sağladıklarını vurguladı.

Ebrar Karakurt Transferi

Koç, milli voleybolcu Ebrar Karakurt'u transfer etmek istediklerini de dile getirdi. "Ebrar Karakurt'u isterim ben. Ebrar, müthiş bir oyuncu. Dünya çapında bir takım olacaksanız, en iyi Türkleri almalısınız," ifadelerini kullandı.

Devlet ve Eşit Yaklaşım

Ali Koç, devletin her kulübe eşit mesafede olması gerektiğini vurguladı. "Devlet, Galatasaray'a yaptığı kıyakları bize yapmıyor. Devlet, her kulübe eşit yaklaşmalı," dedi. Koç, Fenerbahçe'nin yaşadığı finansal zorluklara da dikkat çekti.

Aziz Yıldırım'a Yönelik Suçlamalar

Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelttiği suçlamalara sert yanıt verdi. "2018 seçiminde, 6 sene boyunca ve şimdi de son olarak bu seçimde açık açık, yeri gelince imayla çok büyük suçlamaları oldu Sayın Aziz Yıldırım'ın," dedi. Ayrıca, Yıldırım'ın FETÖ'cü suçlamalarına da yanıt verdi.

Kulübün Finansal Durumu

Ali Koç, kulübün finansal durumunu değerlendirerek, "2018'de 41 milyon dolar yayın geliri vardı, şimdi 7-8. Vergi 15'ten 40'a çıktı. 3.7 kat vergi maliyeti arttı. Üstüne pandemi geldi. Faiz yüzde 20'den yüzde 47-48'lere geldi. Bir de kur. Biz geldiğimizde 4.5-5'ti, 35'e geldi. Biz geçen sezon 1.5 milyar TL faiz ödedik. Futbol takımımız karlı halde şu an," dedi.

Mario Branco ve Jorge Jesus

Ali Koç, Jorge Jesus ve sportif direktör Mario Branco ile ilgili detaylar paylaştı. "Jorge Jesus geldi, 4 kişiyle gelecekti, 8'e çıktı. Mario Branco'yu sportif direktör olarak getirdi. Baktık ki sportif direktör değil, Jesus sağ kolu gibi kullandı," dedi. Branco'nun yetenekli bir yönetici olduğunu belirtti.

Fenerbahçe'nin Geleceği

Ali Koç, Fenerbahçe'nin geleceği hakkında umutlu konuştu. "Fenerbahçe'yi 2018'de UEFA'nın raporuna göre en kötü, en riskli takım yapan zihniyetin Fenerbahçe'ye gelmemesini sağlamak," dedi. Koç, kulübün borçlarını azaltma hedeflerini de açıkladı.

Ali Koç'un açıklamaları, Fenerbahçe camiasında büyük yankı uyandırdı. Aziz Yıldırım ile aralarındaki gerilim, Mourinho'nun transferi, devletin eşit yaklaşımı gibi konular, Fenerbahçe'nin geleceği için kritik öneme sahip. Koç'un sözleri, sarı lacivertli kulübün seçim sürecinde de etkili olacak gibi görünüyor.

Editör: Kader GÜL