e-Devlet Şahıs Ödemeleri: Ne Olduğunu Biliyor musunuz?

e-Devlet şahıs ödemeleri, devletin vatandaşlarına sağladığı farklı hizmetlerin karşılığında yaptığı ödemeleri ifade eder. Belki de farkında olmadan birikmiş paranız var ve bunu kontrol etmek için e-Devlet'e hemen bakabilirsiniz.

Ne yazık ki birçok kişi bu ödemelerin varlığından haberdar değil ve bu sebeple biriken paralar bir süre sonra ilgili kurumlara iade ediliyor.

TRT 1 Canlı Yayın En Sevilen Programlar TRT 1 Canlı Yayın En Sevilen Programlar

e-Devlet Şahıs Ödemeleri: Bilginiz olmayan paralarını alın

Şahıs ödemeleri çerçevesinde pek çok kişiye düzenli ödemeler yapılıyor. Böylece, bu ödemeleri kontrol etmek ve hak ettiğiniz parayı almak için e-Devlet platformunu düzenli olarak ziyaret etmeniz önem taşıyor.Eğer cep telefonunuz SGK'ya kayıtlıysa, paranızın hesabınıza yatırıldığına dair bilgiyi SMS ile alabilirsiniz. Bu hizmetten yararlanmak için cep telefonunuzu SGK'ya kaydetmeniz veya var olan numaranızı güncellemeniz yeterlidir.

Şahıs ödemeleri, çeşitli durumlara göre belirlenen birçok farklı ödeme türünü içerir. Bunlar arasında 4A Nakdi Tazminat, Eğitim Öğretim, Bağ-Kur Mahkeme Kararı ile Maaş Ödemesi, Emzirme Yardımı Ödemesi, şahıs ödemeleri, Şahıs İlaç Ödemesi, şahıs ödemeleri, Şahıs Sağlık Yolluğu Ödemesi, Şahıs Tıbbi Malzeme Ödemesi ve Tedavi Sağlık İadesi gibi pek çok ödeme türü bulunmaktadır.

e-Devlet'ten Şahıs Ödemeleri: Unutulan Paranızı Nasıl Çekebilirsiniz?

e-Devlet üzerinden şahıs ödemeleri için sorgulama hizmeti sunulmaktadır. Bu ödemeleri almak için e-Devlet şahıs ödemeleri sorgulama ekranını kullanabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için burayı tıklayabilirsiniz.

Editör: Çetin KEYDAL