Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, "İnşallah hep birlikte gönül gönüle vererek bayramı tam anlamıyla kardeşlik şölenine dönüştüreceğimize inanıyorum" dedi. Ayrıca, İsrail zulmü altındaki Gazzelilere de bayram mesajı gönderdi.

Kurban Bayramı'nda Kardeşlik ve Birlik Vurgusu

Bu mübarek günlerin milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum" diyen Erdoğan, siyasette oluşan yumuşama ikliminin milletimizin tekrar kucaklaşmasına katkı sağladığını belirtti. "İnşallah hep birlikte gönül gönüle vererek bu bayramı tam anlamıyla bir kardeşlik şölenine dönüştüreceğimize inanıyorum" dedi.

Gazze'ye Destek ve Dayanışma

Erdoğan, İsrail vahşeti altındaki Gazzelilere de bayram mesajı gönderdi. "Gazze'de soykırımcı İsrail'in mezalimi altında idrak eden kardeşlerimin Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyor acı çeken zulme ve her gün katliama uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzura güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Erdoğan ayrıca, Gazze'ye yardımların 55 bin tonu aştığını ve İsrail’le olan tüm ticari işlemlerin durdurulduğunu hatırlattı.

İstanbul'da 2.500 Yeni Taksiyle Taksi Sorununa Modern Çözüm İstanbul'da 2.500 Yeni Taksiyle Taksi Sorununa Modern Çözüm

Ekonomi ve Enflasyon

Erdoğan, ekonomiyle ilgili de mesaj vererek, dünyada yüksek seyreden enflasyonun endişe kaynağı olduğuna dikkat çekti. "Aşımıza, işimize, ekmeğimize ortak olan enflasyon canavarından kurtulma sürecine girdik. Enflasyonda yılın ikinci yarısından itibaren inşallah güzel neticeler alacağız" dedi. Erdoğan, salgın, savaşlar, küresel krizler gibi sebeplerle tekrar nüks eden enflasyon sorununu geçmişte olduğu gibi tek haneli rakamlara mutlaka indireceklerini açıkladı.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Erdoğan, terörle mücadele konusunda da net mesajlar verdi. "Terörle mücadele konusunda elde ettiğimiz tarihi kazanımımızdan taviz vermemiz asla söz konusu değildir. 40 yıldır milletimizin kanını ve kaynaklarını sülük gibi emen bölücü terör belasına son verinceye kadar operasyonlarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirenlerin dualarının kabul olmasını diledi. Bayramda yola çıkacak sürücülere de kurallara uymaları tavsiyede bulundu.

Editör: Kader GÜL