Kremlin Sarayı'nda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edildi. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Putin, Türkiye ile ilişkilerin fevkalade iyi olduğunu belirtti. Ticaret hacmindeki düşüşün fiyat düzeltmesinden kaynaklandığını ve bu durumu telafi etmeyi umduklarını ifade etti. Ayrıca, iki ülkeni

Fidan, Ukrayna konusundaki arabuluculuk faaliyetlerini sürdürme kararlılığını vurguladı. Putin, Türkiye'nin Ukrayna krizi dahil olmak üzere krizlerin çözümüne katkıda bulunma kararlılığını memnuniyetle karşıladığını söyledi. İstanbul'da sağlanan müzakere platformu için teşekkür etti.

Putin, Rusya ile Türkiye'nin Suriye krizinin çözümünde önemli rol oynadığını belirtti. Astana formatının sürdürülmesinin ve terörle mücadelenin önemini vurguladı. Durumun olumlu yönde geliştiğini söyledi.

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen gelişmeleri memnuniyetle karşıladığını belirtti. Karadeniz'deki durumla ilgili Türkiye'nin inisiyatiflerine destek verdiklerini ifade etti. Erdoğan'ın Temmuz ayında Astana'da uluslararası bir etkinlikte bulunacağını ve bu vesileyle bir araya gelip konuları tartışacaklarını söyledi.

Putin, Türkiye'nin BRICS çalışmalarına yönelik ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını ve bu birlikle birlikte olma isteğini her şekilde destekleyeceklerini belirtti. Mevcut durumun, güvenlik ve ekonomik işbirliği açısından daha fazla etkileşim gerektirdiğini vurguladı.

İsrail Polisi'nden TRT Haber ekibine müdahale İsrail Polisi'nden TRT Haber ekibine müdahale

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i Beştepe'de kabul etti. Görüşmede, merhum Sinan Ateş ve Ayşe Ateş'in kızları Bengisu ve Banuçiçek Ateş de vardı.

Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini ve kızlarını uzun uzun dinlediğini belirtti. Durumu anlattığını, dosya hakkında konuştuklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine vakit ayırdığı için teşekkür ettiğini söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da görüşmede yer aldı. Ayşe Ateş, tek talebinin yargılamanın bir an önce hızlı bir şekilde gerçekleşmesi ve adaletin yerini bulması olduğunu belirtti.

Görüşmeler sonucunda, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendiği ve çeşitli krizlerin çözümüne yönelik kararlılığın sürdüğü vurgulandı. Özellikle, Türkiye'nin BRICS'e olan ilgisi ve Ukrayna ile Suriye krizlerindeki arabuluculuk rolü önemli konular arasında yer aldı. Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliğinin daha da pekişeceği belirtildi.

Editör: Kader GÜL