Bayram öncesinde emekli bayram ikramiyesi ile ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. İlk başta 1000 TL olarak belirlenen ikramiye, bu yıl %50 artışla 3000 TL’ye yükseltildi. Ancak yeni öneriler doğrultusunda, bu miktarın 10 bin TL’ye çıkarılması planlanıyor.

Emekli Kurban Bayramı İkramiyesi Artışı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, emeklilere bayram ikramiyesi konusunda heyecan verici bir teklif gündeme geldi. Cumhur ittifakı ortağı TBMM’ye emekli bayram ikramiyesi ile ilgili yeni bir talep sundu. Yeni emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesi arttı mı?

Bayram İkramiyesi İçin Yeni Talep

Türkiye’de milyonlarca emekli, Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. 2018 yılında başlatılan ve her geçen yıl artırılan bayram ikramiyesi, bu yıl da artışa uğrayarak 3000 TL olarak belirlendi. Ancak siyasi arenadan gelen yeni öneriler, emeklilere çok daha yüksek bir ikramiye verilmesi yönünde.

Emekliye Bayram İkramiyesi Sürprizi

Destici, Kurban Bayramı için emeklilere verilecek olan 3000 TL ikramiyenin yetersiz olduğunu ve bu miktarın 10 bin TL’ye çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Bayram İkramiyesi Önerisi

  • Emekli Maaşlarına 5000 TL Artış: Destici, emekli maaşlarının mevcut durumunu iyileştirmek için en az 5000 TL artış yapılmasını önerdi.
  • Bayram İkramiyelerinin Artırılması: Kurban Bayramı için emeklilere verilecek olan ikramiyenin, küçükbaş hayvan kesim bedeli kadar, yani en az 10 bin TL olması gerektiğini belirtti.

Meclis Gündemi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından TBMM’ye sunulacak olan önerge, Kurban Bayramı ikramiyelerinin 10 bin TL olmasını öngörüyor. Eğer önerge meclisten geçerse, milyonlarca emekli bu yıl 10 bin TL’lik bayram ikramiyesi alacak.

2024 Yılında Yeniden Belirlenen Bedelli Askerlik Ücreti: İşte Güncel Tutar! 2024 Yılında Yeniden Belirlenen Bedelli Askerlik Ücreti: İşte Güncel Tutar!

Bayram İkramiyesi Ödemeleri Başladı

Bir yandan emekli bayram ikramiyesinin artması konuşulurken, bir yandan da bayram ikramiyesi ödemeleri başladı. Milyonlarca emekli için 10 Haziran - 14 Haziran arası ödemelerin yapılacağı açıklanmıştı. Bugünden itibaren emekli bayram ikramiyesi ödemeleri hesaplara geçiyor.

Editör: Kader GÜL