ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda "taktiksel duraklama" üzerine görüşmeler yaptı. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, liderlerin bu konuyu ele aldığı ve ayrıca Gazze Şeridi'ndeki son gelişmeleri değerlendirdikleri ifade edildi.

Adalet Bakanı Tunç’tan Meclis Tartışmaları ve İstifa İddiaları Hakkında Önemli Açıklamalar Adalet Bakanı Tunç’tan Meclis Tartışmaları ve İstifa İddiaları Hakkında Önemli Açıklamalar

Görüşmede, Gazze Şeridi'ndeki rehinelerin serbest bırakılması için devam eden çabalara da odaklandıkları belirtildi. Ayrıca, liderlerin Gazze Şeridi'ne yönelik insani yardımların artırılmasını ele aldığı ve bu yardımların ihtiyaç sahibi sivillere daha fazla ulaştırılmasını memnuniyetle karşıladıkları vurgulandı.

Biden, Netanyahu'ya sivillerin askeri operasyonlar sırasında korunması gerektiği konusunda özel bir vurgu yaptı. İki lider arasındaki görüşmede, devam eden çatışma bölgelerinden sivillere güvenli bir şekilde ayrılmaları için fırsat sağlanması, insani yardımların etkili bir şekilde dağıtılması ve rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla "taktiksel duraklama" seçeneğini ele aldılar.

Bu görüşme, bölgedeki gerginliği hafifletmek ve barışa bir adım daha yaklaşmak amacıyla atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. İki liderin Gazze Şeridi'ndeki krize çözüm bulma konusundaki çabalarının uluslararası toplum tarafından yakından takip edildiği belirtiliyor. Gazze Şeridi'ndeki insani krizi hafifletmek ve barışın sağlanması için atılacak adımların önemi her geçen gün daha da artıyor.

Editör: Seniha BESLER