1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. Adalet Bakanı Tunç’tan Meclis Tartışmaları ve İstifa İddiaları Hakkında Önemli Açıklamalar

Adalet Bakanı Tunç’tan Meclis Tartışmaları ve İstifa İddiaları Hakkında Önemli Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine dair çıkan iddiaları sert bir dille eleştirerek, bu tür söylemlerin kasıtlı olarak hükümeti yıpratmaya yönelik olduğunu belirtti. Tunç, “İstifa söylemleri kasıtlı bir yaklaşım. Türkiye ekonomisinin eski tek haneli enflasyon seviyelerine geri dönmemesi ve hükümetin yıpratılması amacıyla yapılan açıklamalar olduğu kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

TBMM’deki Kavga Üzüntü Yarattı

Tunç, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) son oturumda yaşanan kavganın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, TBMM’nin çalışma usul ve esaslarını belirleyen iç tüzüğe uygun hareket edildiği sürece bu tür olayların yaşanmayacağını söyledi. İç tüzüğe aykırı davranışların kavgaların çıkmasına neden olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, “O kürsü her düşüncenin ifade edilebileceği bir yer ancak kaba ve yaralayıcı sözler sarf edildiğinde yaptırımların da devreye gireceği hüküm altına alınmıştır” dedi.

Ekonomik Program ve İstifa İddiaları

Tunç, şu anda Türkiye’de uygulanmakta olan ekonomik programın enflasyonu tek haneye düşürme amacını taşıdığını ve bu doğrultuda büyük bir çaba gösterildiğini ifade etti. Bakan Şimşek’in istifa ettiğine yönelik iddiaların ise ekonomiyi olumsuz etkilemek amacıyla kasıtlı olarak ortaya atıldığını belirtti. Tunç, “Bu tür iddialar, hükümetin başarısını gölgelemek amacıyla yapılmaktadır” dedi ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Sokak Röportajları ve Adalet Sistemi

Tunç, sokak röportajları sırasında kullanılan ifadeler nedeniyle bir kadının tutuklanmasıyla ilgili soruya yanıt verirken, sokak röportajlarının yasaklanmasına yönelik bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Ancak röportajlarda terör propagandası yapılması veya şiddete teşvik gibi suç teşkil eden ifadelerin kullanılması halinde yargı sürecinin devreye gireceğini söyledi.

Bakan Tunç, adalet sistemine yönelik eleştirilerin sınırlar içinde yapılması gerektiğini, aksi takdirde yargının yıpratılacağını vurguladı. Adalet sisteminin güvenilirliğinin tesisi için 22 yıldan bu yana köklü reformlar gerçekleştirildiğini belirten Tunç, “Yargının tarafsız olmadığına dair eleştiriler geçmişteki darbeci yargı sistemini hatırlatıyor” dedi.

Yeni Yargı Reformu ve Bireysel Silahlanma

Tunç, yeni Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin 2024-2028 yıllarını kapsayacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eylül ayında açıklanacağını belirtti. Bu belge ile adaletin gecikmemesi ve yargısal süreçlerin hızlandırılması için gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirileceğini vurguladı.

Bireysel silahlanma konusuna değinen Tunç, ruhsatsız silahların toplumda istenmeyen sonuçlara yol açtığını ve bu suçlara yönelik cezaların artırılması gerektiğini söyledi. İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda bir çalışma yaptığını ve Meclis Komisyonu’nun gündemine sunduğunu belirtti.

Sosyal Medya ve Hayvan Hakları

Instagram gibi sosyal medya platformlarının Türk hukukuna saygı duyması gerektiğini belirten Tunç, mahkeme kararlarının uygulanmaması halinde kademeli cezaların devreye gireceğini ifade etti. Bant daraltma gibi cezaların uygulanabileceğini ancak sosyal medya platformlarının kapatılmasını istemediklerini belirtti.

Tunç, sahipsiz hayvanlara yönelik yeni düzenlemelerin hayvan haklarını koruma amacı taşıdığını vurguladı. “Hayvanları öldürme yasası değil bu, yaşatma yasası. Sokak hayvanlarının aşılanması, kısırlaştırılması ve barınaklarda bulundurulması gerekiyor” dedi.

Bakan Tunç, bu düzenlemelerin sokakları ve insan sağlığını daha güvenli hale getirmek amacıyla yapıldığını sözlerine ekledi.

Adalet Bakanı Tunç’tan Meclis Tartışmaları ve İstifa İddiaları Hakkında Önemli Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!