Ocak-Haziran dönemi için bedelli askerlik ücreti 182.609 TL olarak belirlenmişti. Ancak, Temmuz itibariyle bu rakam ciddi oranda artacak.

Gecikenler İçin Ciddi Bir Fark Oluşacak

1 Temmuz'dan sonra bedelli askerlik başvurusu yapacak olanlar, Haziran ayı enflasyon oranına bağlı olarak belirlenen zamlı ücreti ödemek zorunda kalacaklar. Bu tarih sonrası başvurusunu tamamlamayan vatandaşlar, yaklaşık 45 bin lira daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacaklar.

Geçmiş Yıllara Göre Bedelli Askerlik Ücretleri

2023 yılının ilk altı ayı için bedelli askerlik ücreti 104.084 TL olarak belirlenmişti. Temmuz 2023’te ise bu rakam 122.351 TL’ye yükseldi. 2024 yılının ilk altı ayı için ise bedelli askerlik ücreti 182.608 TL olarak belirlendi.

Enflasyon Oranı ile Ücret Artışı

Temmuz ayında bedelli askerlik ücretleri, emekli maaşlarında olduğu gibi 6 aylık enflasyon oranına göre artacak. 2024 yılının ilk 6 aylık enflasyon oranının yüzde 25 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu durumda, 30 Haziran 2024 sonrası bedelli askerlik başvurusu yapacak asker adaylarının en az 225 bin TL ödemesi gerekecek.

Zamlı Ücretin Detayları

1 Temmuz’dan itibaren bedelli askerlik başvurusu yapacak olan adaylar, yaklaşık 45 bin liralık bir fark ödemek durumunda kalacak. Bu durum, bedelli askerlik yapmak isteyen birçok kişi için önemli bir mali yük getirecek.

Selen Görgüzel'in Kızı İlknaz Bektaş, Elektronik Sigara Yüzünden Kalp Krizi Geçirdi! Selen Görgüzel'in Kızı İlknaz Bektaş, Elektronik Sigara Yüzünden Kalp Krizi Geçirdi!

Bedelli askerlik ücretlerine yapılan bu rekor zam, başvuru yapmayı düşünen vatandaşlar için ciddi bir maliyet artışına neden olacak. 30 Haziran'a kadar başvuru yapmayanlar, Temmuz ayından itibaren yüksek enflasyon oranına bağlı olarak belirlenen yeni ücretleri ödemek zorunda kalacaklar. Bu nedenle, bedelli askerlik yapmak isteyenler için başvurularını erkenden tamamlamak büyük önem taşıyor.

Editör: Kader GÜL