Trendyol Süper Lig 16. hafta erteleme maçında Corendon Alanyaspor ile MKE Ankaragücü karşılaşacak.

Ligde geride kalan haftalarda çıktığı 18 karşılaşmada 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 de mağlubiyet yaşayan Corendon Alanyaspor, topladığı 21 puanla ligin 11. sırasında yer alıyor. Bu maçlarda attığı 18 gole karşı kalesinde 25 gol gören Akdeniz ekibinin -7 averajı bulunuyor.

Bedava Canlı İzle

MKE Ankaragücü ise 18 maçta 4 galibiyet - 8 beraberlik ve 6 yenilgiyle 20 puan topladı ve rakibinin bir basamak altında, ligin 12. sırasında yer alıyor. Attığı 22 gole karşılık kalesinde 22 gole izin veren başkent ekibinin -1 averajı bulunuyor.

Hafta sonu oynanan Akdeniz derbisinde Bitexen Antalyaspor ile karşılaşan Corendon Alanyaspor, gol sesinin çıkmadığı maçta evine 1 puanla döndü. MKE Ankaragücü ise aldığı ceza nedeniyle seyirci desteğinden yoksun çıktığı maçta Trabzonspor'a 1-0 yenildi.

Evinde aldığı bu mağlubiyetle, başkent ekibinin galibiyet hasreti de 5 maça çıktı. Emre Belözoğlu'nun takımı, Trabzonspor maçı öncesinde Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Atakaş Hatayspor ve Siltaş Yapı Pendikspor ile yaptığı karşılaşmalarda sahadan beraberlikle ayrılmıştı.

Öte yandan Corendon Alanyaspor da son haftalarda kaybetmeyen bir görüntü çiziyor. Ligde çıktığı son beş maçta 3 galibiyet 2 de beraberlik alan Akdeniz ekibi daha uzun bir seriyi en son Aralık 2021 - Şubat 2022 arasındaki yedi karşılaşmalık süreçte yakalamıştı. Takımın başında yer alan Fatih Tekke de teknik direktörlük kariyerindeki en uzun yenilmezlik serisinine ulaşmak için sahaya çıkacak.

Alanya Oba Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. Ligin yeni hakemlerinden Direnç Tonusluoğlu'nun düdük çalacağı müsabaka beIN SPORTS 2 ekranlarından izleyiciyle buluşacak.

İlk 11'ler

Corendon Alanyaspor: Ertuğrul, Hadergjonaj, Lima, Aliti, Balkovec, Richard, Fer, Efecan, Janvier, Yusuf, Oğuz 

MKE Ankaragücü: Bahadır, Kitsiou, Uros, Mujakic, Hanousek, Ali, Pedrinho, Efkan, Morutan, Tasos, Macheda

Karşılaşmadan öne çıkan notlar burada

Ankaragücü ile oynadığı sekiz Süper Lig maçının altısını kazanan Alanyaspor (2M), bu süreçteki iki mağlubiyetini bu rekabetteki ilk (Ağustos 2018) ve son (Mart 2023) karşılaşmalarda aldı.

Alanyaspor'a konuk olduğu ilk Süper Lig maçından 2-0 galip ayrılan Ankaragücü (Ağustos 2018), daha sonraki üç karşılaşmayı toplam 11 gol yiyerek kaybetti.

Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Samsunspor'u 3-1 mağlup eden Alanyaspor, Aralık 2022-Ocak 2023'ten bu yana üst üste iki iç saha galibiyeti alamıyor.

Son Süper Lig maçında Trabzonspor'a 1-0 mağlup olan Ankaragücü, bu sezon üst üste iki yenilgi almadı. Sarı-lacivertliler, son dört lig mağlubiyetinin tamamını galibiyetle takip etmeyi başardı.

Süper Lig'deki son beş maçını kaybetmeyen Alanyaspor (3G 2B), tek sezonda daha uzun bir seriyi en son Aralık 2021-Şubat 2022 arasındaki yedi karşılaşmalık süreçte yakaladı. Akdeniz ekibini çalıştıran Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerindeki en uzun seriye ulaşmak için sahaya çıkacak.

Bu sezon Süper Lig'de Fenerbahçe (46) ve Galatasaray'ın (44) ardından en fazla organize hücum geliştiren iki takım Ankaragücü (36) ve Alanyaspor (34). İki ekip, bu şekilde geliştirdiği toplam 70 hücumun sadece birini gole çevirebildi (Alanyaspor).

Bu sezon ilk golü attığı Süper Lig maçlarında Sivasspor'un (14) ardından en fazla puan kaybeden takım Ankaragücü (13). Alanyaspor ise 1-0 geri düştüğü yedi karşılaşmanın altısından mağlup ayrıldı (1G).

Ankaragücü'nün Süper Lig'de attığı son altı golün beşi ceza sahası dışından gelirken, bu gollerin tamamını farklı oyuncular kaydetti (Pedrinho, Tolga Ciğerci, Alper Uludağ, Olimpiu Morutan & Efkan Bekiroğlu).

Fenerbahçe'den Fatih Karagümrük'e 5. Transfer: Arda İbrahim Akgün Kiralandı Fenerbahçe'den Fatih Karagümrük'e 5. Transfer: Arda İbrahim Akgün Kiralandı

Bu sezon Süper Lig'de en fazla golde katkısı bulunan iki Alanyaspor oyuncusundan biri olan Oğuz Aydın (2 gol & 4 asist; Joao Novais ile birlikte), Akdeniz ekibinin son beş golünün dördünde pay sahibiydi (1 gol & 3 asist).

Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı sezonu yaşayan Efkan Bekiroğlu, beş golünün üçünü dış sahada kaydetti ve daha önceki üç sezonun toplamında (Alanyaspor formasıyla) attığı deplasman golü sayısını geride bırakmak istiyor.

Editör: Egemen KEYDAL