Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Bütçe Komitesi, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 400 milyon Euro'luk afet yardımında bulunmasına onay verdi. Bu yardım, AB Komisyonu tarafından Türkiye, İtalya ve Romanya'ya toplam 454,8 milyon Euro'luk afet yardımı yapılmasını içeren bir öneriye dayanıyor.

Bütçe Komitesi'nde yapılan oylamada, bu yardım paketine 1'e karşı 26 oyla onay çıktı. Bu onay, AP Genel Kurulu'nun 2-5 Ekim'deki Strazburg'daki toplantısında da kesinleşmesi bekleniyor. Ayrıca, AB Konseyi de daha önce bu yardım paketini onaylamıştı.AB'den Türkiye'ye Destek 400 Milyon Euro'luk Afet Yardımı Onaylandı400 milyon Euro'luk yardımın büyük bir kısmı, şubattaki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye gönderilecek. Geriye kalan kısmı ise 2022'de Romanya'da yaşanan kuraklıkla mücadele için ayrılacak (33,9 milyon Euro) ve Eylül 2022'deki sellerin neden olduğu tahribatı onarmak için İtalya'ya yönlendirilecek (20,9 milyon Euro).

Selen Görgüzel'in Kızı İlknaz Bektaş, Elektronik Sigara Yüzünden Kalp Krizi Geçirdi! Selen Görgüzel'in Kızı İlknaz Bektaş, Elektronik Sigara Yüzünden Kalp Krizi Geçirdi!

Bu yardımlar, AB'nin dayanışma ve acil yardım için ayrılan bütçe kaynaklarından finanse edilecek.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Bütçe Komitesi, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 400 milyon Euro'luk afet yardımında bulunmasına onay verdi. Bu karar, AB'nin Türkiye ve diğer ülkelerle dayanışma gösterdiği ve acil yardım sağladığı bir dönemde geldi.

Yardım paketi, AB Komisyonu tarafından Türkiye, İtalya ve Romanya'ya toplam 454,8 milyon Euro'luk afet yardımını içeriyor. Komisyonun bu yardımı önerisi, Bütçe Komitesi'nde yapılan oylamada büyük bir destek gördü ve 1'e karşı 26 oyla kabul edildi. Bu onayın ardından, AP Genel Kurulu'nun 2-5 Ekim'de Strazburg'daki toplantısında yapılacak oylamada da yardımlara onay çıkması bekleniyor. Ayrıca, AB ülkelerinin oluşturduğu AB Konseyi de bu yardım paketini önceki gün onaylamıştı.AB'den Türkiye'ye Destek 400 Milyon Euro'luk Afet Yardımı Onaylandı (1)Yardımın 400 milyon Euro'su, Türkiye'nin şubat ayındaki Kahramanmaraş merkezli depremlerle başa çıkmak için kullanılacak. Bu depremler, Türkiye'nin birçok bölgesinde ciddi hasara neden olmuştu. Yardımın geri kalan kısmı ise diğer ülkelerin acil ihtiyaçlarına yönlendirilecek. 33,9 milyon Euro, 2022'de Romanya'da yaşanan kuraklıkla mücadele için ayrılacakken, 20,9 milyon Euro ise Eylül 2022'deki sellerin neden olduğu tahribatı onarmak için İtalya'ya gönderilecek.

Bu yardımlar, AB'nin acil yardım ve dayanışma için ayrılan bütçe kaynaklarından finanse edilecek. AB, bu tür afetlerle başa çıkmak ve etkilenen ülkelerin toparlanmasına yardımcı olmak amacıyla dünya genelinde birçok insani yardım projesine katkıda bulunuyor. Bu yeni yardım paketi, AB'nin bu konudaki taahhüdünün bir yansıması olarak önem taşıyor.

Editör: Egemen KEYDAL