21-22 Kasım Zonguldak'ta okullar tatil mi?

Cevap: Evet, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 21-22 Kasım tarihlerinde okullar tatil edildi. Bu tarihlerde ilçe genelindeki tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim öğretime 2 gün süreyle ara verildi.

Tatilden etkilenenler kimler?

Karadeniz Ereğli ilçesindeki tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları (ilkokul, ortaokul, lise, rehabilitasyon merkezleri, özel kurslar vb.)
Karadeniz Ereğli ilçesindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel
Tatil neden verildi?

Zonguldak'ta 20 Kasım Pazartesi günü etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle kentte ağaçlar devrildi, yollarda su birikintileri oluştu, araçların üstüne ve evlerin çatılarından kiremitler ve beton parçaları düştü. Fırtına nedeniyle limanda 5 metreyi bulan dalgalar meydana geldi.

Tatil ne zaman bitecek?

Tatil, 22 Kasım Çarşamba günü sona erecek.

Tatilden etkilenenler

Tatilden etkilenenler, Karadeniz Ereğli ilçesindeki tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeldir.

Resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları: Bu kurumlar arasında ilkokul, ortaokul, lise, rehabilitasyon merkezleri, özel kurslar vb. yer almaktadır. Bu kurumlarda öğrenim gören öğrenciler, eğitim öğretime 2 gün ara verecektir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel: Bu personel, 21-22 Kasım tarihlerinde idari izinli sayılacaklardır.
Tatil neden verildi?

Tatil, Zonguldak'ta 20 Kasım Pazartesi günü etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle verildi. Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle kentte ağaçlar devrildi, yollarda su birikintileri oluştu, araçların üstüne ve evlerin çatılarından kiremitler ve beton parçaları düştü. Fırtına nedeniyle limanda 5 metreyi bulan dalgalar meydana geldi.

Tatil ne zaman bitecek?

Tatil, 22 Kasım Çarşamba günü sona erecektir.

Tatilden kaynaklanan olumlu ve olumsuz etkiler

Tatil, öğrencilerin ve personelin olumsuz hava koşullarından etkilenmesini önlemek açısından olumlu bir etkidir. Ancak, tatil nedeniyle eğitim öğretimin aksaması da olumsuz bir etkidir.

Öğrenciler ve personel, olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecektir.
Öğrenciler, tatilde dinlenerek ve eğlenerek kendilerini yenileyebileceklerdir.
Olumsuz etkiler:

Eğitim öğretim aksayacaktır.
Öğrenciler, tatilde derslerini takip etmekte zorlanabilirler.
Tatil sonrası yapılması gerekenler

Tatil sonrası, okulların ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararlarının giderilmesi gerekmektedir. Ayrıca, olumsuz hava koşullarının tekrarlanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Zonguldak'ta 20 Kasım Pazartesi günü etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle kentin birçok yerinde ağaçlar devrildi. Örneğin, Ereğli ilçesinde bir ağacın devrilmesiyle bir araçta maddi hasar meydana geldi. Ayrıca, yollarda su birikintileri oluştu. Örneğin, Ereğli ilçesindeki bir yolda oluşan su birikintisi nedeniyle bir araçta mahsur kaldı. Ayrıca, araçların üstüne ve evlerin çatılarından kiremitler ve beton parçaları düştü. Örneğin, Ereğli ilçesinde bir evden düşen kiremitler, bir kadını yaraladı. Fırtına nedeniyle limanda 5 metreyi bulan dalgalar meydana geldi. Örneğin, Ereğli limanında bir gemi, dalgaların etkisiyle demir yerinden oynadı.

Zincirleme Trafik Kazasında Araç İkiye Bölündü Zincirleme Trafik Kazasında Araç İkiye Bölündü

Zonguldak'ta 21-22 Kasım tarihlerinde verilen tatil, Türkiye genelindeki diğer illerde de benzer hava koşulları nedeniyle verildi. Örneğin, Artvin, Rize, Trabzon ve Ordu gibi illerde de okullar tatil edildi.

Editör: Kader GÜL