Eğitim Haberleri

2023 DGS Sonuçları ve Soru-Cevap Anahtarı Açıklandı!

DGS sonuçları sorgulama ekranı 2023: 2023 ÖSYM DGS sınav sonuçları açıklandı (DGS soru ve cevap anahtarı erişime açıldı)

Abone Ol

ÖSYM Tarafından 2023 DGS Sonuçları ve Tercih Aşaması Duyurusu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), iki yıllık meslek yüksekokulu eğitimini 4 yıllık lisans programlarına geçmek isteyen adaylar için düzenlenen 2023-DGS'nin sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçların duyurulmasıyla birlikte, adaylar tercih sürecine odaklanmaya başlayacaklar.

2023-DGS sınavı, 16 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilmiş ve değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sonuç sorgulama adresi üzerinden öğrenebilirler.

2023-DGS tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı henüz net değil. Ancak geçmiş yıllardaki uygulamalar göz önünde bulundurulduğunda, tercih sürecinin yaklaşık 7 gün boyunca ÖSYM AİS mobil uygulaması üzerinden yapılabileceği tahmin ediliyor.

Önceki yıllarda sınav sonuçları 11 Ağustos tarihinde açıklanmış ve tercihler 24 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

ÖSYM, adaylara sınav sonuçlarına ve tercih sürecine ilişkin resmi bilgileri duyurduğunda, bu bilgileri haberimizde paylaşmaya devam edeceğiz.

Ayrıca, 16 Temmuz 2023 tarihinde yapılan 2023-DGS sınavının soru ve cevap anahtarı da erişime açılmıştır. Adaylar, cevap kâğıtlarının görüntüleri ve soruların doğru cevaplarına ÖSYM'nin sağladığı kaynaklar üzerinden ulaşabilirler.

{ "vars": { "account": "G-RE5TDNH96H" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }