1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. 2024 MEB Mazerete Dayalı Atama Sonuçları: Başvuru Tarihleri ve Duyuru Bilgileri

2024 MEB Mazerete Dayalı Atama Sonuçları: Başvuru Tarihleri ve Duyuru Bilgileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmenler ve yakınları, mazerete bağlı yer değişikliği başvuru sonuçlarını sabırsızlıkla beklemektedir. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu gibi mazeretlerle yapılan il içi ve iller arası yer değiştirme başvurularının sonuçları, 16 Ağustos 2024 Cuma günü duyurulacaktır.

Sonuçların Duyurulma Tarihi ve Saat Bilgisi

2024 MEB mazerete dayalı atama sonuçları, 16 Ağustos 2024 tarihinde MEB’in resmi web sitesi üzerinden açıklanacaktır. Atama sonuçlarının ilanının ardından öğretmenler, 19 Ağustos 2024 tarihinde tebligat ve ilişik kesme işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Bu tarihten itibaren öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve yeni görev yerlerinde başlama işlemleri, Yer Değiştirme Takvimi’nde belirtilen süreler içinde tamamlanacaktır.

Yer Değiştirmeler Nasıl Yapılacak?

Yer değiştirme işlemleri, öğretmenlerin tercihleri ve hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecektir. Hizmet puanları eşit olduğunda, öncelik sırasıyla öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olan ve öğretmenliğe daha önce başlayan öğretmenler değerlendirilecektir. Eşitlik durumunun devamında ise atama, bilgisayar ortamında kura ile belirlenecektir.

Mazerete Bağlı Tayin Sonuçları Ekranı

Sonuçların açıklanacağı ekran, MEB’in resmi web sitesinde yer alacak ve öğretmenler buradan sonuçlarına ulaşabileceklerdir. Ayrıca, öğretmenlerin mazerete dayalı yer değişikliği işlemleriyle ilgili detaylı bilgi ve adımlara da bu platform üzerinden erişilebilecektir.

2024 MEB Mazerete Dayalı Atama Sonuçları: Başvuru Tarihleri ve Duyuru Bilgileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!