Arıncı'nın yerine Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Salih Tanrıkulu atandı. Bu karar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri ile 5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 10'uncu maddesi gereğince alındı.

Yunus Arıncı'nın Yeni Görevi

Yunus Arıncı, Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra Takasbank Genel Müdürlüğü'ne atandı. Arıncı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 9 yıldır yürüttüğü DDK Başkanlığı görevini tamamladığını ve yeni görevine başladığını belirtti. Arıncı, "Bu süreçte bana destek olan çalışma arkadaşlarıma ve Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunarım" dedi.

İstanbul ve Çevresinde Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı: Son Dakika Hava Durumu Tahminleri İstanbul ve Çevresinde Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı: Son Dakika Hava Durumu Tahminleri

Yunus Arıncı Kimdir?

1975 yılında Ordu'da doğan Yunus Arıncı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Indiana Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Arıncı, sosyoloji dalında da eğitim aldı. 1997 yılında Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak bürokrasi görevlerine başlayan Arıncı, müfettişlik ve başmüfettişlik yaptı. 2009'da Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na, 2015'te ise Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na atandı. Arıncı, 9 yıl boyunca bu görevini sürdürdü. Borsa İstanbul yönetiminde de görev alan Arıncı, evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Salih Tanrıkulu Kimdir?

1974 yılında Ankara'da doğan Salih Tanrıkulu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1996 yılında mezun oldu. ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Ekonomi dalında yüksek lisans derecesi aldı. 1997 yılında Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak kamu görevine başlayan Tanrıkulu, Maliye Bakanlığı'nda Gelirler Kontrolörü, Gelir İdaresi Grup Başkanı, Vergi Başmüfettişi ve Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

OECD ve AB Fiscalis çalışma gruplarında Türkiye'yi temsil eden Tanrıkulu, 2013 - 2015 yıllarında Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği (Brüksel) Maliye Müşaviri ve NATO Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2015'te Cumhurbaşkanlığı DDK Üyeliği'ne atanan Tanrıkulu, 2017'den Ocak 2023'e kadar Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. Kasım 2023'ten bu yana DDK Başkan Vekili olarak görev yapan Salih Tanrıkulu, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Kader GÜL