1. Haberler
  2. Güncel Haberler
  3. Sokak Röportajı Sonrası Tutuklanan Dilruba Y. Hakkında İddianame Hazırlandı: Tutuklu Yargılanacak

Sokak Röportajı Sonrası Tutuklanan Dilruba Y. Hakkında İddianame Hazırlandı: Tutuklu Yargılanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram’a erişim engelini eleştiren sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Y. hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Mahkeme, Dilruba Y.’yi 3 Eylül’de duruşmaya çıkaracak ve bu süreçte tutuklu yargılanacağını açıkladı.

İddianame ve Duruşma Tarihi

Avukat Hüseyin Yıldız, müvekkili Dilruba Y.’nin hakkında kamu davası açıldığını duyurdu. Yıldız, 3 Eylül’de yapılacak mahkeme duruşmasında Dilruba Y.’nin tutuklu olarak yargılanacağını belirtti. Yıldız, müvekkilinin serbest bırakılması çağrısında bulunarak, adaletin sağlanması için Dilruba Y.’nin bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti.

Avukatın Açıklamaları

Avukat Yıldız, iddianamenin başsavcı vekili tarafından hızla hazırlandığını ve kamu davasının açıldığını vurguladı. İddianamenin iki gün içinde hazırlandığını ve mahkeme tarafından kabul edildiğini belirtti. Yıldız, Dilruba Y.’nin 3 Eylül günü saat 14.00’te yapılacak duruşma için tahliye edilmesini umut ettiklerini söyledi.

Olayın Arka Planı

Mahkemeye çıkarılan Dilruba Y., ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Dün, Dilruba Y.’nin tutukluluğuna itiraz edilmişti.

Sokak Röportajı Sonrası Tutuklanan Dilruba Y. Hakkında İddianame Hazırlandı: Tutuklu Yargılanacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!