Yunan Adaları'nda sıcak hava şartlarının etkisiyle artan turist ölümleri ve kayıpları endişe yaratıyor. Sıcak havalar sebebiyle adalarda ölenlerin sayısı üçe çıktı.

Turizm Cenneti Adalarda Artan Turist Ölümleri

Ülkede bir hafta içinde üç yabancı turistin hayatını kaybetmesi, turistler arasında kaybolma vakalarının artışıyla birlikte dikkatleri çekiyor.

Ordu'da Kardeşiyle Oynayan Çocuk, Pencereden Düştü ama Burnu Bile Kanamadı Ordu'da Kardeşiyle Oynayan Çocuk, Pencereden Düştü ama Burnu Bile Kanamadı

En son trajik olay, 55 yaşındaki bir ABD'li turistin cansız bedeninin Mathraki Adası'nda sahil yakınında bulunmasıyla gerçekleşti. Sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı bu dönemde, Yunanistan'da tatil yapan bazı turistlerin kaybolması ve ölümü, hem yerel yetkilileri hem de ziyaretçileri endişelendiriyor.

Geçtiğimiz hafta ünlü İngiliz sunucu Michael Mosley'nin Simi Adası'nda cansız bedeni bulunmuş, ardından 79 yaşındaki bir Hollandalı turistin de Samos Adası'nda ölü olarak bulunduğu bildirilmişti. Yunan polisi, kayıp olan iki Fransız ve bir ABD'li turisti bulmak için yoğun çaba sarf ediyor. Aramalar, İHA'larla desteklenerek adaların geniş alanlarında sürdürülüyor.

Bu olaylar, Yunan Adaları'nda turistler arasında güvenlik endişelerini artırmış durumda. Yetkililer, turistlerin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri almaya çalışıyor.

Editör: Kader GÜL