Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçim günü uygulanacak yasakları belirledi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan detaylar:

Alkol Yasaklarıyla Dolu Bir Gün

Seçim günü, saat 06.00'dan itibaren başlayıp saat 23.59'a kadar sürecek olan alkollü içki satışı ve içkili yerlerde her türlü alkollü içki içimi kesinlikle yasaklanacak.

Güvenliği Sağlamak Adına Silah Taşıma Yasak

Seçim gününde, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar haricinde hiç kimse, Türk Ceza Kanunu'nun belirlediği silahları (ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, kesici ve delici aletler) taşıyamayacak.

Eğlence Yerleri Kapalı Kalacak

Oy verme süresince, kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi tüm umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Sadece eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yemek servisi devam edecek.

Dikkat: Oy Verme Sonrası Düğünler Serbest!

Seçim yasaklarına riayet edildiği takdirde, oy verme günü saat 18.00'den sonra düğün yapmak serbest olacak.

Baş Dönmesi Nedir? Baş Dönmesi Nedir?

Yayın Kuralları ve Özgürlükleri

Saat 21.00'e kadar sadece YSK tarafından verilen bilgiler yayınlanabilecek. Ancak saat 21.00'den sonra tüm yayınlar serbest olacak, ancak YSK'nin kararıyla önceden de serbest bırakılabilir.

Basın ve Yayın Kuruluşlarına Fırsat Eşitliği

YSK, seçimin bitimine kadar olan süreçte basın ve yayın kuruluşlarının uyması gereken ilkeleri belirledi. Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uyan kuruluşlar, tek yönlü ve taraf tutan yayınlar yapamayacaklar. Demokratik kurallar çerçevesinde siyasi partilere ve bağımsız adaylara fırsat eşitliği sağlama sorumluluğu taşıyacaklar.

Editör: Kader GÜL