Malzemeler:

2 adet orta boy kabak
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
İsteğe göre dereotu
Yapılışı:

1. Adım: Kabakları rendeleyin.

Kabakları yıkayıp, ince ince rendeleyin. Rendelenmiş kabakların suyunu iyice sıkın. Böylece salatanız daha kıvamlı olacaktır.

2. Adım: Yoğurtlu karışımı hazırlayın.

Bir kasede süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

3. Adım: Rendelenmiş kabakları ekleyin.

Rendelenmiş kabakları yoğurtlu karışıma ekleyin.

4. Adım: İsteğe göre dereotu ekleyin.

İnce kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın.

5. Adım: Servis yapın.

Servis tabağına alın ve afiyetle tüketin.

Püf Noktaları:

Kabakları rendeledikten sonra bir süzgeçte bekleterek fazla suyunu alın. Böylece salatanız daha kıvamlı olacaktır.
Sarımsağı rendelemek yerine, ezip de ekleyebilirsiniz.
Salatanıza dilerseniz kuru nane, kekik veya pul biber de ekleyebilirsiniz.
Servis Önerileri:

Yoğurtlu kabak salatasını, et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.
Beyaz peynir, zeytin veya salatalık eşliğinde tek başına da tüketebilirsiniz.
Sandviç veya dürümlere de ekleyebilirsiniz.
Ek Bilgiler:

Düğün Pastası Tasarımları ve Fikirleri Düğün Pastası Tasarımları ve Fikirleri

Yoğurtlu kabak salatasını daha doyurucu hale getirmek için içine haşlanmış mısır, fasulye veya nohut ekleyebilirsiniz.
Salatanıza daha lezzet katmak için içine rendelenmiş domates, biber veya soğan ekleyebilirsiniz.
Salatanızı daha renkli hale getirmek için içine kuruyemiş veya çiğ sebzeler ekleyebilirsiniz.
Örnekler:

Yoğurtlu kabak salatasını, et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis ediyorsanız, salatanızı hazırlarken içine haşlanmış mısır veya fasulye ekleyebilirsiniz. Bu şekilde salatanız daha doyurucu ve besleyici olacaktır.
Salatanızı tek başına tüketecekseniz, içine rendelenmiş domates, biber veya soğan ekleyebilirsiniz. Bu şekilde salatanız daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır.
Salatanızı daha renkli hale getirmek için içine kuruyemiş veya çiğ sebzeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, salatanıza ceviz, fındık, badem veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz. Ayrıca, salatanıza rendelenmiş havuç, salatalık veya kırmızı biber ekleyebilirsiniz.
 

Yoğurtlu kabak salatasının yapılışı oldukça basittir. Ancak, salatanın lezzetini ve besin değerini artırmak için yapılış aşamasında bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Örneğin, kabakların rendelendikten sonra suyunu iyice sıkmak, salatanın daha kıvamlı olmasını sağlar. Sarımsağı rendelemek yerine ezip de eklemek, salatanın daha lezzetli olmasını sağlar. Salatanıza kuru nane, kekik veya pul biber eklemek de salatanın lezzetini artırır.
Yoğurtlu kabak salatasını et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz. Ayrıca, salatayı tek başına da tüketebilir veya sandviç veya dürümlere ekleyebilirsiniz.
Yoğurtlu kabak salatasını daha doyurucu hale getirmek için içine haşlanmış mısır, fasulye veya nohut ekleyebilirsiniz. Salatanıza daha lezzet katmak için içine rendelenmiş domates, biber veya soğan ekleyebilirsiniz. Salatanızı daha renkli hale getirmek için içine kuruyemiş veya çiğ sebzeler ekleyebilirsiniz.

Editör: Kader GÜL