Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti

Yeni Zelanda'da Virgin Australia hava yolu şirketine ait Boeing 737 tipi uçak, motorunda yangın çıkması sonucu acil iniş gerçekleştirdi.

Yangın Nedeniyle Acil İniş

Queenstown Havalimanı yetkililerinin bildirdiğine göre, "VA148" sefer sayılı uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra motorlarından birinin alev aldığı bilgisini verdi. Güney Adası'ndaki Invercargill Havaalanı'na güvenli bir şekilde iniş yapan uçakta, yangın sonucu herhangi bir yaralanma veya sağlık sorunu yaşanmadığı belirtildi.

Uçakta Bulunan Yolcu ve Mürettebatın Durumu

Uçakta bulunan 67 yolcu ve 6 mürettebatın sağlık durumuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Virgin Australia Hava Yolları operasyon şefi Stuart Aggs, yangının, motora kuş çarpması nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini ifade etti.

Yaşanan olay sonrasında, Virgin Australia hava yolu şirketi ve yetkilileri, yolcu ve mürettebatın güvenliğinin öncelik olduğunu vurgulayarak, benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Bu tür durumların seyrini etkileyen faktörlerin incelenmesi ve önlemlerin artırılmasıyla, benzer olayların önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Editör: Kader GÜL