3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileri, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranının yanı sıra kıdem tazminatı ve birçok ücret için üst limitleri de değiştirecek.

Enflasyon Verileri ve Zam Oranları

TÜİK tarafından duyurulacak enflasyon verileri, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına yapılacak zam oranının yanı sıra memur maaşları için de referans alınacak artış oranını kesinleştirecek. Aynı zamanda, kıdem tazminatının tavan tutarı da bu verilerle birlikte doğrudan değişecek.

Kıdem Tazminatı Tavan Tutarında Artış Bekleniyor

Kıdem Tazminatı Tavan Tutarı: İlk 5 ayın enflasyon verileri dikkate alındığında, çarşamba günü yapılacak açıklamayla birlikte 6 aylık enflasyon farkının %20.35 seviyesinde olacağı öngörülüyor. Bu oran, şu anda 35 bin 57 TL olan kıdem tazminatı tavan tutarının 42 bin 191 TL’ye yükselmesi anlamına geliyor. Bu da kıdem tazminatı tavanında 7 bin 135 TL’lik bir artış olacağı anlamına geliyor.

Taban Tutarında Değişiklik Olmayacak: İşten çıkarılma ya da gerekli durumlarda işten ayrılma halinde 1 yılın üzerinde çalışanların hak kazandığı kıdem tazminatının taban tutarında ise bir değişiklik olmayacak. Ocak ayında 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret, kıdem tazminatının tabanı için referans olarak kullanılmaya devam edecek. İktidarın, bu yıl asgari ücrete ek zam yapılmaması yönünde aldığı karar nedeniyle, kıdem tazminatında yaşanacak değişiklik yalnızca tavan tutar ile sınırlı kalacak.

2024 Yılında Yeniden Belirlenen Bedelli Askerlik Ücreti: İşte Güncel Tutar! 2024 Yılında Yeniden Belirlenen Bedelli Askerlik Ücreti: İşte Güncel Tutar!

Emekli ve Memur Maaş Zamları

 TÜİK tarafından 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileri, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranını belirleyecek. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına yapılacak zam oranı, memur maaşları için de referans alınacak artış oranını kesinleştirecek. Bu zam oranları, milyonlarca emekli ve memur için büyük önem taşıyor.

İktidarın, enflasyon verilerinin açıklanmasından birkaç gün sonra resmi açıklama yapması ve emekli zammını duyurması bekleniyor. Emekliler ve memurlar, yapılacak bu zammın maaşlarına nasıl yansıyacağını merakla bekliyor.

Editör: Kader GÜL