Duru ise Tunç ile konuşurken, içindeki duygularla yüzleşmek zorunda kalır. Kerim ve Hazal'ın hayatında meydana gelen beklenmedik olaylar, Duru'nun duygularını derinden etkiler.

Diğer yandan, Melike'nin kızının satıldığını öğrenmesi, Hülya ve Cengiz'i büyük bir sırrın açığa çıkma korkusuyla kaçmaya zorlar. Ancak Haluk'un beklenmedik planları onları tamamen farklı bir yola sürükler. Hazal ise anne ve babasıyla ilgili karanlık bir gerçeği öğrendiğinde hayatının şokunu yaşar.

Melike, tüm zorluklara rağmen Duru'ya gerçeği söyleyip kızını yanına almak ister. Ancak kader, Melike'nin başına akıl almaz bir felaket daha getirecektir.

Yalan adlı dizi, Aslıhan Güner, Feyyaz Duman, Eylül Tumbar, Yeşim Ceren Bozoğlu, Özge Borak, Emir Benderlioğlu, Serra Pirinç, Atakan Hoşgören, Renan Bilek, Kubilay Tunçer ve Zeynep Eronat gibi deneyimli oyuncuların yer aldığı, her pazartesi 20.00'de Kanal D'de izleyicilerle buluşuyor. Yönetmen koltuğunda Hakan İnan'ın oturduğu dizi, senaryosunu ise Cem Akyoldaş ve Murat Boyacıoğlu kaleme alıyor.