Bu tatlı, ince hamurun arasına ceviz içi veya fındık konularak yapılan bir tür börektir. Ardından şerbet dökülerek tatlandırılır.

Hayrabolu Tatlısı'nın yapımında genellikle yufka veya baklava yufkası kullanılır. Yufkanın arasına ceviz veya fındık serpilir ve ardından yufka rulo şeklinde sarılır. Bu rulo, dilimlenerek tepsiye yerleştirilir. Üzerine erimiş tereyağı sürülerek fırında pişirilir. Piştikten sonra sıcakken şerbet dökülerek tatlı, şerbeti çekmesi için bekletilir.

Hyundai, Elektrikli Araç Stratejisini Değiştiriyor: Hibrit Araçlara Yatırım Artıyor Hyundai, Elektrikli Araç Stratejisini Değiştiriyor: Hibrit Araçlara Yatırım Artıyor

Hayrabolu Tatlısı, tatlı krizlerine ve özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir seçenektir. Tarife uyarak evinizde de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

İşte nefis hayrabolu tatlısı tarifi:

MALZEMELER:

400 gram tuzsuz beyaz peynir
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
2 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
10 yemek kaşığı kaymak
10 yemek kaşığı tahin
1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
Üzeri için:

10 yemek kaşığı kaymak
10 yemek kaşığı tahin
1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)_Hayrabolu Tatlısı
TARİF:

Peyniri bir kaba alın ve elinizle iyice ufalayın, dilerseniz robottan da çekebilirsiniz.
Ufaladığınız peynire 2 adet yumurtayı ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip güzelce karıştırın.
Ardından diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz büyük olacak şekilde parçalar kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 40 dakika pişirin.
Kurabiyeleriniz piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye alıp, şeker eriyene dek karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyunu ekleyin ve soğumuş olan kurabiyeleri şerbetin içine atın.
Tatlılarla beraber yaklaşık 10 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp, şerbeti çekmeleri için bir kenara alın.
Şerbet tamamen soğuduktan sonra tatlınızı şerbetten alın, servis tabağına yerleştirin, üstlerini kaymak, tahin ve kırık cevizle süsleyip servis edin.
Afiyet olsun!

Editör: Kader GÜL