Memur maaşlarındaki yüzde 17,55'lik zam 15 Temmuz tarihinde ödenmiştir.
Memurlara yapılan 8.077 TL'lik seyyanen zam ve 14 günlük maaş farkı ek bordro ile ödenecektir. Memur emekli maaşı farkı ise 21 Temmuz'dan sonraki hafta içinde ödenecektir.
SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 25 artışla Temmuz ayı maaşlarını hesaplarında görecekler. Seyyanen zam ödemelerinin ise 24-28 Temmuz arasında yapılması beklenmektedir.
SSK emeklileri maaşlarını 17 Temmuz'dan itibaren zamlı olarak almaya başlamışlardır. Tahsis numaralarına göre maaşların ödeme tarihleri şu şekildedir: 9 olanlar her ayın 17'sinde, 7 olanlar 18'inde, 5 olanlar 19'unda, 3 olanlar 20'sinde, 1 olanlar ayın 21'inde ödeme alacaklar.
Lütfen belirtilen tarihlerden sonra hesabınızı kontrol ederek ödemeleri takip edin.

İSKİ'den Su ve Doğalgaz Faturalarına İlişkin Açıklama İSKİ'den Su ve Doğalgaz Faturalarına İlişkin Açıklama

SEYYANEN ZAMDAN EMEKLİLER YARARLANAMAYACAK Memur maaşlarına “ilave ödeme” adı altında yapılan seyyanen zamdan memur emeklileri yararlanamayacak. Memur emeklilerinin maaşı normalde olması gerektiği gibi 6 aylık enflasyon farkı ve temmuz ayındaki yüzde 6 toplu sözleşme dikkate alınarak yüzde 17.55 oranında artacak. Böylece, haziran ayında 7.901 TL olan en düşük memur emekli aylığı temmuz ayında 9.288 TL olacak.

Editör: Kader GÜL