Öztürkmen, Sinan Oğan’ın 2023 yılında Ankara’da değeri 100 milyon TL’nin üzerinde olan arsa, arazi, malikane ve lüks konutlar aldığını belirtti.

Ankara’da Alınan Mülkler

CHP’li Öztürkmen’in açıkladığı tapu kayıtlarına göre, Oğan seçimden önce ve sonra sadece Ankara’nın Çankaya ve Gölbaşı bölgelerinde çok sayıda mülk satın aldı.

Oğan’ın Mülk Alımları ve Ticaretle İlgili Açıklamaları

Sinan Oğan, katıldığı bir televizyon programında uzun yıllar ticaretle uğraştığını ve milletvekilliği yaptığını belirtti. Oğan, TİKA’da çalıştığı dönemde maaşının 2 bin 500 dolar olduğunu ve bu durumda bazı taşınmazlar edinmesinin normal olduğunu savundu.

CHP’li Öztürkmen’in Sosyal Medya Açıklamaları

Öztürkmen, Oğan’ın açıklamaları üzerine sosyal medyada şu ifadeleri kullandı: “Oğan’ın seçimlerin yapıldığı 2023 yılında değeri 100 milyon TL’den fazla arsa, arazi, malikane ve ultra lüks konut aldığını açıklamıştık. Oğan hepsini kabul etti. Oğan, ‘Benim hedefim Türk Milliyetçilerini birleştirmek’ diyor ama parselleri birleştirmiş.”

Sinan Oğan ve Kemal Kılıçdaroğlu Görüşmesi

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi hakkında konuşan Sinan Oğan, kendisine Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve 3 bakanlık teklif edildiğini söyledi. Oğan, “Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım, kimse kusura bakmasın, benim omuzumda böyle bir yük vardı” dedi.

Yeni Havalimanı Güvenlik Kurallarında Bilmeniz Gerekenler Yeni Havalimanı Güvenlik Kurallarında Bilmeniz Gerekenler

Sinan Oğan’ın Aldığı Mülklerin Listesi

CHP’li Öztürkmen, Sinan Oğan’ın satın aldığı mülklerle ilgili şu listeyi paylaştı:

  • Gölbaşı İncek’te Malikane: Tulumtaş Mahallesi’nde 7 dönümlük arsa içinde 800 metrekarelik malikâne. 30 milyon liraya alındı. Bugünkü değeri 50 milyon lira.
  • Gölbaşı’nda Arsa: 2 bin 941 metrekare. Güncel değeri 4.5-5 milyon lira.
  • Çankaya Mutlukent Mahallesi’nde Daire: Beysu Konakları’ndan. Bu semtteki daireler, konum ve büyüklüklerine göre, 12 milyondan başlayıp, 35 milyon liraya kadar alıcı buluyor.
  • Gölbaşı’nda Villa: 2 dönümlük arazi üzerine kurulu villa. Oğan, buradan 3 parsel daha satın aldı. Arazilerin bugünkü bedeli yaklaşık 20 milyon lira.

Bu villanın bulunduğu adanın hemen yanındaki devlete ait yol bir kapı ile kapatıldı ve üzerine kurt figürü konuldu.

Editör: Kader GÜL