Son Dakika: Afyonkarahisar-Uşak Yolunda Yolcu Otobüsü Devrildi Son Dakika: Afyonkarahisar-Uşak Yolunda Yolcu Otobüsü Devrildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum, görevi Mehmet Özhaseki'den devraldı. Atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni bakan Murat Kurum, göreve başlamasıyla birlikte düzenlenen devir teslim töreninde, "Aziz milletimize hizmet etmek amacıyla görev aldığım her anın önemini biliyorum." dedi.

Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tevdi ettiği bu görev için minnettarım. Önceki bakanımız Mehmet Özhaseki'ye de hizmetleri için teşekkür ediyorum. Deprem, sel gibi doğal afetlerde milletimiz için çalıştık. Gelecekte de aynı özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Deprem dönüşümünde belediyelerle iş birliği içinde olacağız. İklim değişikliğiyle mücadele etmek de önemli görevlerimizden biri. Yeşili koruyup kollayarak güzellik katacağız. Mesai arkadaşlarımla birlikte ortak hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Özhaseki ise görevi devrettiği konuşmasında, "Ülkem için doğru olanı yapmaya devam edeceğim. Yarım bıraktığım işleri Murat Kurum kardeşim tamamlayacak." dedi ve helallik istedi.

Editör: Kader GÜL