Ordu'da Kardeşiyle Oynayan Çocuk, Pencereden Düştü ama Burnu Bile Kanamadı Ordu'da Kardeşiyle Oynayan Çocuk, Pencereden Düştü ama Burnu Bile Kanamadı

Futbolcuların Başvurusu Reddedildi

Seçil Erzan'ın fon dolandırıcılığı davasında, futbolcuların 'zararı banka karşılasın' talebi, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi. Denizbank'ın eski Florya Şube Müdürü Seçil Erzan'a yönelik bu dava, önemli isimleri de içeren 19 mağdurun dolandırılmasıyla ilgili.

Savcılık Takipsizlik Kararı

Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi isimlerin de aralarında bulunduğu mağdurların avukatları, Seçil Erzan ve banka yöneticileri hakkında "Bankacılık Zimmeti" suçundan yürütülen soruşturmanın takipsizlik kararına itiraz etti. Ancak İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, bu itirazı reddetti.

Mahkeme Kararı ve Suçlamalar

Bu, dolandırıcılık dosyasında önemli bir dönemeç olarak karşımıza çıkıyor.

BDDK'nın Rolü ve Red Kararı

BDDK'nın "Kanunun 162. maddesi kapsamında yazılı başvuruda bulunulmasına yer olmadığına" dair yazısı karşısında, mahkeme muhakeme şartının gerçekleşmediği ve itirazların yerinde olmadığına hükmetti. Bu, bankanın soruşturma dışında kaldığı anlamına geliyor.

Sosyal Medyadan Açıklama

Olayın yakın takipçisi Emrullah Erdinç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, futbolcuların da bulunduğu dolandırıcılık dosyasındaki mağdurlara mahkemeden kötü haber geldiğini belirtti. Erzan'ın yargılandığı dosyada zimmet suçuyla bankanın da yargılanması gerektiğini savunan müşteki avukatlarının itirazının reddedilmesi, bankanın soruşturma dışında kaldığını gösteriyor.

Editör: Kader GÜL