Kadın İşveren Sanayiciler ve Üniversiteli Kadınlar, Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Kadın İşveren Sanayiciler Derneği (KAİSDER) ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) üyeleri, Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anıtkabir'de andı. Ziyarette, TÜKD Genel Başkanı Meral Gürel, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

İstanbul ve İzmir Başta Olmak Üzere 7 İl İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı İstanbul ve İzmir Başta Olmak Üzere 7 İl İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Gürel, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu ifadeleri yazdı: "Bizlere bıraktığınız en büyük emanetiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı nedeniyle sizlere minnetlerimizi sunmak için buradayız. Laik cumhuriyete ve sizin devrimlerinize daima bağlı kalacak, gururla göğsümüz kabarırken yüzyılın öncesinde bu yüzyılın nasıl geçtiğini farkında ve bilincindeyiz. Kadınlar olarak büyük mücadeleler verdiğimiz yüzyıl bizler için çok kolay geçmedi. Ancak sizin kurduğunuz cumhuriyetin ilgi ve değerleri bizi hep korudu."

Törene, Girişimci İş Kadınları Federasyonu ve Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği üyeleri de katılarak Türkiye'nin kurucu ideallerine olan bağlılıklarını dile getirdiler. Kadın iş dünyasının gücü, Atatürk'ün mirasına olan derin saygıyla bir kez daha vurgulandı.

Editör: Seniha BESLER