Ramazan ayının vazgeçilmezi tatlılardan biri olan şekerpare, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor. İşte, bu enfes tatlıyı yaparken ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışı.

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için:

  • Fındık

Yapılışı:

  1. İlk olarak, şerbeti hazırlayın. Şeker, su ve limon dilimini bir tencereye alıp karıştırın. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Ardından soğumaya alın.

    Tahıl ile Yapılan En İyi Kek Tarifleri Tahıl ile Yapılan En İyi Kek Tarifleri
  2. Hamur için, yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.

  3. Son olarak, unu eleyerek azar azar ilave edin ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, şekerpareler kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.

  6. Fırından çıkarıp, sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. 3-4 saat dinlendirip, servis yapın.

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından olan şekerpare tarifi, misafir sofralarınızı renklendirmeye geliyor. İçerisindeki tereyağı, irmik ve şekerle hazırlanan hamuruyla dikkat çeken şekerpareler, fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşarak enfes bir lezzet sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlıyı denemek için malzemeleri toplayıp hemen mutfağa adım atabilirsiniz. Şekerpareler fırında pişerken evinizi saran mis gibi kokular, Ramazan'a özel tatlı arayışlarınıza son verecek. Üzerine yerleştireceğiniz fındıklarla da şıklığı yakalayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Bu nefis şekerpare tarifi ile Ramazan sofralarınıza lezzet katacak, sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifi denemenizi öneririz.

Editör: Kader GÜL