Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından alınacak önlemleri duyurdu. Bu üzücü olayın ardından atılacak adımların, öğretmenleri ve öğrencileri koruma yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Olayın Yankıları Eyüpsultan'ı Sarstı

Eyüpsultan'da, özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi, Türk Eğitim Sen başta olmak üzere çeşitli sendikalara üye öğretmenlerin bugün derse girmemesine neden oldu. Bu olay, Türkiye genelinde eğitim camiasında büyük üzüntü yarattı ve güvenlik endişelerini artırdı.

Bakan Tekin'den Açıklamalar: Önlemler Alınıyor

Haziran ayından itibaren aldıkları tedbirlerin olayların yaşanmaması için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti. Valilerle yapılan toplantıda okuldaki güvenlik tedbirlerinin gündemlerinden biri olduğunu ve bu konuda adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu Yolda

Öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak adına yeni bir öğretmenlik meslek kanunu hazırladıklarını açıklayan Bakan Tekin, bu kanunda okuldaki şiddeti önlemeye yönelik önlemler yer alacağını belirtti. Caydırıcı nitelikte tedbirler alacaklarını ve hem idari hem de hukuki açıdan önlemler alacaklarını vurguladı.

Bu adımların, eğitim ortamında güvenliği artırmaya ve benzer olayların önüne geçmeye yönelik önemli bir adım olduğu görülüyor. Öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması, eğitim kalitesinin artırılması ve eğitimde geçmişe yönelik sorunların çözümü için atılan bu adımların, eğitim sistemine olumlu yansımaları olması bekleniyor.

Editör: Kader GÜL