Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş. hissesi MOGAN, son halka arzlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bugün itibarıyla MOGAN hissesi tavan bozdu mu, düşer mi, yoksa yükselir mi gibi sorular yatırımcılar tarafından inceleniyor. Her ne kadar halka arz sonrası tavan serisiyle başlasa da, MOGAN bugün tavan serisine son verdi. Hisseler, gün içinde bir kez daha tavan denemesi yapabilirken, şu anki durumunu görmek için daha fazla takip gerekiyor.

MOGAN hissesi yükselecek mi, düşecek mi?

SPK'nın onayladığı son halka arz olan Mogan Enerji, Şubat ayının sonlarında talep toplamış ve Mart ayının ilk haftasında Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. 11,33 TL'den halka arz edilen MOGAN hisseleri, bugün (13 Mart Çarşamba) ilk kez tavan bozdu. Dün tavan kapattıktan sonra bugün eksi fiyatla açılan hisselerle ilgili olarak yatırımcılar, MOGAN'ın tavan bozup bozmayacağı, düşüp mü yükseleceği gibi pek çok soru sormaya başladı. Arz Takvimi okuyucularıyla birlikte durumu inceleyelim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarımsal Kredi Limitini 40 Milyon Liraya Çıkardı ve Balıkçılara Desteklerini Açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarımsal Kredi Limitini 40 Milyon Liraya Çıkardı ve Balıkçılara Desteklerini Açıkladı

Faizler artıyor! Seçim yaklaşırken Dolar/TL kurunu durdurmak için sıkılaştırma adımları Faizler artıyor! Seçim yaklaşırken Dolar/TL kurunu durdurmak için sıkılaştırma adımları

TAVAN BOZDU EN HACİMLİ KAĞIT OLDU!

Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş. hissesi MOGAN, geçtiğimiz hafta başladığı tavan serisine bugün son verdi. Halka arzının ardından tavan serisiyle Borsa İstanbul macerasına başlayan ve dünkü seansı tavan fiyattan kapatan MOGAN, bu sabah saat 9.50'ye kadar teorik eşleşmede tavanda görünüyordu. Ancak alımda bekleyen milyonlarca lotun silinmesiyle birlikte hisse, dünkü seviyenin altında açıldı. Güne 16 TL ile başlayan ve ardından düşüşe geçen MOGAN, kısa sürede 15,20'ye kadar gerileyerek devre kesimine uğradı. Ancak hissenin toparlanması kısa sürmedi ve bu seviyeden atağa kalkarak önce 16 lira, ardından da 17 lira sınırını geride bıraktı. Tavana doğru giden MOGAN, 18,22 liralık tavan seviyesini göremeden 17,99 TL'den geri döndü.

MOGAN YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş. hissesi MOGAN, şu an itibariyle 17,7 TL seviyesinden işlem görüyor ve yatırımcılar, günün kapanışına kadar nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyor. Bugünün en hacimli kağıdı olarak Borsa İstanbul'da öne çıkan hisse, gün içinde bir kez daha tavan denemesi yapabilir. AKD incelemesinde, kurumsal alıcıların hisseye ilgi gösterdiği görülüyor. Ancak halka arzdan pay alan pek çok bireysel yatırımcının da kağıdı satışa devam ettiği gözlemleniyor. Bu nedenle, MOGAN için henüz bir yön tayin etmek mümkün görünmüyor. Hisse bugün gördüğü en düşük seviye olan 15,19 TL'nin artık destek seviyesi olarak düşünüldüğünü belirtebiliriz.

MOGAN'ın gelecekteki performansını belirlemek için hissenin grafiğini, aracı kurum dağılımını ve el değiştirme oranını takip etmek faydalı olabilir. Şirketin temel göstergelerinin sağlam olduğu göz önünde bulundurulurken, MOGAN'ın küçük bir tahtası olmadığını hatırlatalım. Halka açık hisseleri 262 milyon lotun üzerinde bulunan MOGAN'ın güncel tahtası yaklaşık 5 milyar TL seviyesindedir.

Editör: Kader GÜL