Sabotaj ekibinin içindeki 26 kilit isim hakkında elde edilen deliller, ajan ağının karmaşıklığını gün yüzüne çıkardı.

Casusların Tutuklanması ve Sorgular

MİT ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ile TEM Ekipleri, Mossad adına casusluk yaptıkları iddiasıyla 34 şüpheliyi yakaladı. Polis sorgularının ardından 15 kişi tutuklanırken, 8 kişi sınır dışı edildi. Hücredeki 11 şüpheliye ise adli kontrol şartı uygulandı. Operasyonun odak noktası, ajanların yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye sevk edilmeleriydi.

Kripto Para ve Havala Sistemi Kullanımı

Ajanlar, bilgi ve belgeleri temin edip İsrail'e aktarırken, özellikle terör örgütleri tarafından sıkça kullanılan "havala" sistemine, kripto para birimine ve 'western union' yöntemine başvurdu. Bu, özellikle paranın izini kaybettirmek amacıyla tercih edilen etkili yöntemler arasında yer aldı.

İlginç Telefon Trafiği ve Bağlantılar

Casus ağındaki şüpheliler arasında Türkiye'ye yasadışı yollarla giriş yapan Luey M.'nin Brüksel'deki Mossad memuruyla yoğun telefon trafiği dikkat çekti. Telefon rehberinde yer alan numaralar, çökertilen hücredeki kilit isimlerle bağlantılarını ortaya koydu. Ayrıca, dijital materyallerde Mossad ajanlarıyla yapılan para transferleri ve derin ilişkiler de gün yüzüne çıktı.

Dernek Toplantıları ve Uluslararası Bağlantılar

Casus ağının önemli isimlerinden Muhammed B., Türkiye'de uzun süre bulunarak uluslararası alanda faaliyet gösteren bir dernekte toplantılar düzenledi. Bu toplantılarda kişisel bilgi formları toplandı ve İsrail için önem arz eden bilgilere erişim sağlandı. Muhammed B.'nin, Mossad adına faaliyet gösteren başka bir ajanla Türkiye'deki oturma şartlarıyla ilgili belge düzenleyip para aldığı da ortaya çıktı.

Türk Kökenli Casuslar ve Faaliyetleri

Az sayıdaki Türk kökenli şüpheli arasında yer alan Ahmet Furkan A., Mossad adına faaliyet gösteren diğer isimlere dolar ve avro cinsinden para aldığını itiraf etti. Ayrıca, sahibinden uygulaması üzerinden tanıştığı bir kişinin isteği üzerine Başakşehir'deki sitelerin resimlerini çekip rapor topladığını açıkladı.

Ford, Motor Sorunları Nedeniyle 90 Bin Araç İçin Geri Çağırma Kararı Aldı Ford, Motor Sorunları Nedeniyle 90 Bin Araç İçin Geri Çağırma Kararı Aldı

Tüm deliller incelendiğinde, Mossad'a bağlı ajanlar tarafından İsrail Çevrimiçi Operasyon Birimi (İÇOM) adına gerçekleştirilen faaliyetler, özellikle Filistinli ve Hamas bağlantılı şahısların bilgilerini temin etmeyi amaçlıyor. Türkiye'de gözaltına alınan şüpheliler arasında, casusluk faaliyetlerinde bulunanların sayısız yöntemle para transferi yaptığı ve uluslararası bağlantılarını sürdürdüğü anlaşıldı.

Editör: Kader GÜL