Son olarak, kredi kartı asgari ödemeleriyle ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin bir açıklama yayımlandı.

Bazı medya kuruluşları ve sosyal medya hesapları, "3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kredi kartlarının kapatılacağı" yönünde iddialar ortaya atmıştı. DMM, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptı.

Sigara Fiyatlarına Büyük Zam! 5 Eylül 2024'te Marlboro, Parliament, Murratti, Lark, LM ve Chesterfield Fiyatları Güncellendi Sigara Fiyatlarına Büyük Zam! 5 Eylül 2024'te Marlboro, Parliament, Murratti, Lark, LM ve Chesterfield Fiyatları Güncellendi

DMM'nin Açıklaması

Kapatılma İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

DMM'nin açıklamasında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK), asgari ödemesini yapan kredi kartı kullanıcılarının kartlarının kapatılmasına yönelik bir düzenlemesi veya çalışması olmadığını belirtti.

Yönetmelik ve Uygulamalar

Açıklamada, mevcut yönetmelik gereği, bir takvim yılı içinde toplam üç kez asgari ödeme tutarını ödemeyen kredi kartlarının nakit kullanımına kapatıldığı hatırlatıldı. Üst üste üç kez asgari ödeme yapmayan kartların ise hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatıldığı belirtildi.

Nakit Kullanımına Kapatılma Durumu

Asgari Ödemelerin Etkileri

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu tür kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamamakta ve kartlar nakit kullanımına kapalı tutulmaktadır. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, '3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak' iddiası doğru değildir."

DMM, kamuoyunu yanıltan bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kredi kartı kullanıcılarının doğru bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bankacılık işlemlerinde dikkatli ve bilinçli olunması gerektiğini hatırlatan DMM, bu tür yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçilmesi için çabalarını sürdüreceklerini belirtti.

Editör: Kader GÜL