Türkiye, yeni yılın hemen ardından kola, cips, alkol ve sigara gibi temel tüketim ürünlerine büyük zamlarla uyanıyor.

Çiftçilere Destek Yağmuru: 1.9 Milyar TL'lik Ödeme Hesaplara Yatırıldı Çiftçilere Destek Yağmuru: 1.9 Milyar TL'lik Ödeme Hesaplara Yatırıldı

Kola, Cips ve Alkol Fiyatlarına Yüzde 35'e Varan Zam!

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'ın açıklamalarına göre, Mey grubu alkol fiyatlarına yüzde 35 zam yapıldı. Aynı zamanda, sigara fiyatlarına da ek zamlar geldiği duyuruldu. Kola ve cips tüketicilerini de bekleyen zam haberi geldi.

Cips Fiyatlarına 15 Ocak'ta Gelecek Zam Detayları

Erol Dündar'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, cips fiyatları da 15 Ocak itibariyle artacak. Büyük boy cipslerin fiyatı 30 TL'den 35 TL'ye, Süper boy cipslerin ise 25 TL'den 30 TL'ye çıkacak.

Kola Severleri Bekleyen Zamlar

15 Ocak'ta, litrelik kola fiyatlarına yüzde 20 civarında bir zam yapılması planlanıyor. Coca Cola'nın litrelik grubu, bu tarihte yüzde 20'lik bir fiyat artışıyla karşılaşacak.

Alkol ve Sigara Zamlarıyla Kayıp Kaçağın Artması

Alkol fiyatlarına yapılan zamların, yasal tüketimi azaltabileceği ve kayıp kaçağı tetikleyebileceği endişesi dile getiriliyor. Berentezen ithal alkollere de zam geldi, ve alkolde Ötv indirimi çağrısı yapılıyor.

Rakı Severlere Kötü Haber: Mey Gurubuna Zam Geldi

Mey gurubuna ait ürünlerde de zam furyası devam ediyor. Yeni rakı fiyatları, zamlı listeyle birlikte tüketicilerle buluşuyor.

Sosyal Medyada Zamlara Karşı Tepkiler Artıyor

Zam sepetinde bugün, alkol, sigara, kola ve cips gibi temel ürünlerde artış var. Sosyal medyada, vatandaşların bu zamlara karşı tepkileri art arda geliyor. Zamların ardından beli bükülen vatandaşlar, ay sonunu nasıl getireceklerini düşünüyor.

Editör: Kader GÜL