Pakistan'ın Pencap eyaletinde ortaya çıkan bulaşıcı bir hastalık olan "kırmızı göz" (konjonktivit) salgını hakkında bilgi vermektedir. Habere göre, hastalığa yakalananların sayısı hızla artmaktadır. Pencap Sağlık Bakanlığı verilerine göre, sadece eylül ayında hastalığa yakalananların sayısı 86 bin 133'e ulaşmıştır. Son bir haftada ise sadece Pencap'ta 40 binin üzerinde vaka rapor edilmiştir.

Çocuklarda konuşma güçlüğü nedir? Çocuklarda konuşma güçlüğü nedir?

Hastalık nedeniyle Pencap eyaletinde eğitime ara verilmiş, ayrıca diğer eyaletlerde de vakalar görülmüştür. Sağlık uzmanları, hastalığın özellikle kalabalık ve yoğun nüfuslu alanlarda hızla yayıldığı konusunda uyarıda bulunmaktadır.

"Kırmızı göz" hastalığı, göz akını örten şeffaf dokunun ve göz kapaklarının içindeki dokunun iltihaplanması olarak tanımlanır. Bakterilerin veya virüslerin neden olduğu bu hastalık, tedavi edilmezse göze zarar verebilir.

Habere göre, hastalığa yakalanan kişilere siyah gözlük takmaları önerilmektedir. Ayrıca, yatak ve kişisel eşyaların ayrılması da önemli bir önlem olarak vurgulanmaktadır.

Haberde, hastalığın belirtileri, yayılma hızı ve alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verilmektedir.

Editör: Kader GÜL