1. Haberler
  2. Sağlık Haberleri
  3. Massachusetts’te Sivrisineklerden Bulaşan Ölümcül Virüs Alarmı

Massachusetts’te Sivrisineklerden Bulaşan Ölümcül Virüs Alarmı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu At Ensefaliti (Eastern Equine Encephalitis – EEE) olarak bilinen bu virüs, büyük bir sağlık endişesi yaratmış durumda. Yetkililer, virüsün yayılmasını önlemek için acil önlemler alıyor.

İlk Vaka Massachusetts’te

Massachusetts’in sağlık departmanı yetkilisi Robbie Goldstein, virüsün, Boston’un batısındaki Worcester bölgesinde 80 yaşlarındaki bir kişide görüldüğünü açıkladı. Bu yıl eyalette kaydedilen ilk vaka olduğu belirtiliyor. Goldstein, virüsün yayılmaması için kapsamlı önlemler alacaklarını ve hastalıkla mücadelede herkesin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Sivrisinek İlaçlaması ve Tavsiyeler

Eyalet yetkilisi Ashley Randle, Plymouth ve Worcester bölgelerinde sivrisinek ilaçlamasının yapılacağını duyurdu. Bölge sakinlerine sivrisinek ilaçları kullanmaları, ciltlerini kapatan giysiler giymeleri ve açık hava etkinliklerini sivrisineklerin yoğun olduğu saatlere denk getirmemeleri tavsiye ediliyor.

Açık Hava Etkinlikleri Kısıtlandı

Massachusetts’teki 10 bölge, “yüksek ya da kritik risk” altında olarak değerlendirildi. Özellikle Plymouth bölgesindeki sakinler, akşam saatleri ile şafak vakti arasında yapılacak açık hava etkinliklerini yeniden gözden geçirmeye çağrıldı. Oxford bölgesinde ise akşam saatleri için planlanan açık hava etkinlikleri yasaklandı.

Doğu At Ensefaliti: Nadir ve Ölümcül Bir Hastalık

Doğu At Ensefaliti virüsü, nadir görülen ancak ölümcül etkileri olan bir hastalıktır. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre, bu hastalığa yakalananların yaklaşık %30’u yaşamını yitiriyor, hayatta kalanlar ise çeşitli nörolojik problemlerle karşılaşabiliyor. Hastalığın semptomları arasında yüksek ateş, baş ağrısı, kusma, ishal ve uyku sersemliği bulunuyor. Şu an için hastalığa karşı etkili bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır.

Bu gelişmeler, bölge halkının ve sağlık yetkililerinin dikkatli olmasını ve gerekli önlemleri almasını gerektiriyor.

Massachusetts’te Sivrisineklerden Bulaşan Ölümcül Virüs Alarmı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!