Malatya'da Otomobil Takla Attı: 3 Ölü, 1 Yaralı Malatya'da Otomobil Takla Attı: 3 Ölü, 1 Yaralı

Kapadokya'da gerçekleşen etkinlik, Cumhuriyetin 100. Yılı coşkusunu yansıtan muhteşem bir gösteriye dönüştü. Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri sıcak hava balonlarına asılarak gökyüzüne yükseltildi. Gün doğumuyla birlikte 152 sıcak hava balonu, gökyüzünde unutulmaz bir şölen oluşturdu.

UNESCO Dünya Doğal ve Kültür Mirası listesinde yer alan Kapadokya, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle tanınan bir turizm merkezi. Burada yerli ve yabancı turistler, sıcak hava balonlarıyla gökyüzünden muhteşem manzaraları izleme fırsatı buluyorlar. Balonların sepetlerine uçuş öncesi Türk bayrakları asılarak bu özel günün anlamı daha da vurgulandı.Kapadokya'nın Gökyüzünde 100. Yıl Coşkusu Türk Bayrakları ve Atatürk'le Şenlenen Balon Şöleni! (1)Sıcak hava balon pilotu Tolga Eke, bu özel günü kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında şanlı bayrağımızı gökyüzünde dalgalandıracağız. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirlerimiz ile bu günü kutlamaktan çok mutluyuz. Türk bayraklarını ve Atatürk posterlerini balonlarımıza taktık. Birazdan gökyüzüne yükseleceğiz" dedi.

Turizmci Mehmet Dinler ise, "Genç Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e hiç bitmeyecek şükran ve minnet içerisindeyiz. Cumhuriyeti biz kurmadık ama gelecek nesillere aktaracak olan nesil bizleriz. Türkiye Cumhuriyeti, çoğulcu, kapsayıcı ve barışçıldır" şeklinde konuştu.

Kaya, "Bu görüntü çok heyecan verici. Özellikle 100. yıl coşkusuyla bir araya gelmek, bu anı paylaşmak gerçekten çok özel" dedi.

Editör: Kader GÜL