Bugün, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte, İstanbul'da hava sıcaklıkları aniden 10-12 derece düştü. Özellikle bazı bölgelerde kar yağışı gözlendi, bazı bölgelerde ise karla karışık yağmur etkisini artırdı. Tekirdağ ve Çanakkale'nin bazı ilçelerinde ise okullar tatil edildi.

Meteoroloji Uyarıyor: Kar ve Karla Karışık Yağmur Devam Edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ve Batı Karadeniz'deki bazı iller için kuvvetli kar ve karla karışık yağmur uyarısı yapıldı. İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa ve diğer illerde hava durumu oldukça değişken.

Meteorolojik Görünüm: Türkiye Geneli Yağışlı

Ülkemiz genelinin çok bulutlu olduğu belirtilirken, Mardin çevreleri dışında aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde olacak. Rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava Durumu Bölge Bölge

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğusu'nun yüksekleri ile Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusunda yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların yağmur ve karla karışık yağmur yükseklerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kuzeyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya'nın doğusu ve Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması, Toroslar'ın batı kesimlerinde akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar görülmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, zamanla bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat çevreleri ve Nevşehir'in kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği, yağışların kıyılarda aralıklı yağmur, iç kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Bolu ve Düzce'nin yükseklerinde yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam Orta Karadeniz'de, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Malatya'da Otomobil Takla Attı: 3 Ölü, 1 Yaralı Malatya'da Otomobil Takla Attı: 3 Ölü, 1 Yaralı

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların güneybatısında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kuzeydoğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), öğle saatlerinden sonra ise kuzeybatısında yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Şanlıurfa ve Gaziantep çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Genel Uyarılar

Özellikle kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği, don ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Trafikte seyir halinde olan sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve yakın takip mesafesi bırakmaları önemle vurgulandı. Ayrıca, çığ tehlikesi olan bölgelerdeki vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle havaalanlarında ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği, bu konuda yetkililerin ve güzergahları etkileyen kurumların açıklamalarını takip etmek önemlidir. Vatandaşların dışarı çıkarken sıcak giyinmeleri, gerekirse ulaşımlarını ertelemeleri ve özellikle çocuklar için gerekli önlemleri almaları önerilmektedir.

Editör: Kader GÜL