Türkiye İş Bankası, 1971 yılından beri sürdürdüğü "Altın Gençler" programı çerçevesinde 52 yılda 3 bin 700'den fazla genç öğrenciyi ödüllendirmiş durumda. Bu özel program, üniversite sınavında üstün başarı gösteren öğrencilere destek verme amacını taşıyor. 2022 ve 2023 yıllarındaki Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olan toplam 194 öğrenci, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hakkı kazanmanın gururunu yaşadı.

Pandemi nedeniyle üç yıl ara verilen bu ödül törenine son iki yılda YKS'de sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil ham puan türlerinden birinde ilk 30'a giren öğrenciler katıldı. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran'ın katılımıyla gerçekleşen bu ödül töreninde, sadece öğrenciler değil, aileleri ve öğretmenleri de bu anlamlı etkinlikte yer aldılar.

Hakan Aran, törende yaptığı konuşmada başarının ödüllendirilmesinin, sıra dışı bir olayın kutlanması gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, başarılı gençlerin gelecek nesiller için rol model olmasını vurgulayarak, başarının ülke çapında değerlerin en üst sıralarına yerleştirilmesini umduklarını ifade etti.

Başladığı 8 öğrenciyle 52 yıl önceki Altın Gençler programı, bugüne kadar 3 bin 700'den fazla öğrenciyi ödüllendirdi. Bu yılın Altın Gençleri arasında yer alan 99 öğrenci ve 2023 Altın Gençleri arasında bulunan 95 öğrenci, başarıları için ödüllendirildi. Öğrenciler, başarı plaketlerinin yanı sıra 10 bin TL nakit ödülünün ve Avrupa'da trenle seyahat imkanı sunan InterRail Global Pass bileti ile ödüllendirildi.

İstanbul'da Korkutan Deprem: 3.8 Büyüklüğünde Sarsıntı İstanbul'da Korkutan Deprem: 3.8 Büyüklüğünde Sarsıntı

Bu ödül, gençlerin motivasyonunu artırmada önemli bir rol oynuyor. Ödül kazanan öğrenciler, ileride ülkelerine önemli katkılarda bulunmaları için teşvik ediliyor. İş Bankası'nın bu tür organizasyonlarla gençlere destek olması, gençlerin yeteneklerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat sunuyor. Altın Gençler programı, İş Bankası'nın tarihsel ve toplumsal önemini bir kez daha vurguluyor ve gençlerin geleceğe umutla bakmalarını sağlıyor.

Editör: Seniha BESLER