Göz İçi Lens (ICL), miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi göz kusurlarını düzeltmek için kullanılan bir tür göz içi lensidir. Bu lensler, doğrudan göz içine yerleştirilir ve gözün doğal merceğiyle birlikte çalışarak görme sorunlarını düzeltmeye yardımcı olur. Göz içi lensleri, lazer ile düzeltme işlemine uygun olmayan veya lazer ile düzeltme işleminden istenilen sonucu alamayan kişiler için iyi bir alternatif olabilir.

Göz içi lensleri, genellikle katarakt ameliyatları sırasında kullanılırken, son yıllarda miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi refraktif kusurların düzeltilmesinde de giderek artan bir şekilde kullanılmaktadır. Bu lensler, özellikle yüksek dereceli miyopi veya hipermetropiye sahip olan ve lazer ile düzeltme işlemine uygun olmayan kişiler için etkili bir çözüm olabilir.Göz İçi Lens (Icl) (1)

Reha Muhtar'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor: Son Durum Raporu Açıklandı Reha Muhtar'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor: Son Durum Raporu Açıklandı

Göz içi lenslerinin avantajları arasında, doğal bir görüş kalitesi sunmaları ve lazer ile düzeltme işleminden sonra oluşabilecek komplikasyon riskinin daha düşük olması bulunmaktadır. Ayrıca, göz içi lensleri, yaşlılıkla birlikte gelişen katarakt sorununu da çözebilirler.

Göz içi lensi implantasyonu, genellikle lokal anestezi altında yapılan kısa bir cerrahi işlemle gerçekleştirilir. İşlem sırasında, göz içine bir kesik yapılır ve doğal lensin yerine göz içi lensi yerleştirilir. İyileşme süreci genellikle hızlıdır ve birkaç gün içinde normal günlük aktivitelere dönülebilir.

Ancak, göz içi lensi implantasyonu bazı riskleri de beraberinde getirebilir. Enfeksiyon, lensin kayması veya göz içinde oluşabilecek diğer komplikasyonlar gibi riskler, her cerrahi işlemde olduğu gibi göz içi lensi implantasyonunda da bulunmaktadır. Bu nedenle, göz içi lensi implantasyonu düşünen kişilerin bu riskleri dikkate alarak karar vermeleri önemlidir.

Göz İçi Lens (ICL), miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi göz kusurlarını düzeltmek için etkili bir seçenek olabilir. Ancak, her cerrahi işlemde olduğu gibi, göz içi lensi implantasyonunun da belirli riskleri bulunmaktadır. Bu nedenle, göz içi lensi implantasyonu düşünen kişilerin, bu riskleri dikkate alarak karar vermeleri önemlidir.

Editör: Kader GÜL