Ford, 2023 model yılı için araç fiyatlarını güncelledi. Yapılan zam ile birlikte, Ford'un en ucuz modeli olan Fiesta 918.400 TL'den başlayan fiyatlarla satılmaya başlandı.

Ford'un en çok satan modeli olan Focus, 1.207.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Focus'un hibrit versiyonu olan Focus Hybrid ise 1.693.300 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Ford'un SUV modelleri arasında en çok satan Kuga, 1.466.700 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Kuga'nın hibrit versiyonu olan Kuga Hybrid ise 2.124.900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Ford'un en pahalı modeli olan Mustang Mach-E, 3.701.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Altın Fiyatları İçin Kritik Üç Başlık Altın Fiyatları İçin Kritik Üç Başlık

Ford, yaptığı açıklamada, fiyat artışının küresel tedarik zinciri sorunları ve kurdaki dalgalanmalara bağlı olduğunu belirtti.

Araç fiyatlarına zam

Türkiye'de otomobil fiyatları, son dönemde döviz kurundaki artışa bağlı olarak aralıksız artıyor. Ford'un yanı sıra, diğer otomobil markaları da fiyatlarına zam yapıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de otomobil fiyatları, Haziran 2023'te bir önceki aya göre yüzde 4,55 arttı.

Otomobil fiyatlarındaki artışın, tüketicinin alım gücünü olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Editör: Egemen KEYDAL