Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında bulunan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı.

Netanyahu'dan Orduya 'Taktiksel Ateşkes' Tepkisi Netanyahu'dan Orduya 'Taktiksel Ateşkes' Tepkisi

En Az 40 Filistinli Şehit Oldu, Çok Sayıda Yaralı Var

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin cenazesini ve yaralıları hastanelere taşıdığı belirtildi. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun bombardımanının kamptaki birçok çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden olduğunu söyledi. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgenin dışında bulunuyor.

Hamas'tan Mısır'a Çağrı

Hamas, İsrail'in çadır kente düzenlediği katliam sonrası Mısır'a çağrı yaptı. Hamas'tan yapılan açıklamada, "Tüm taraflardan, özellikle Mısır'daki kardeşlerimizden, İsrail işgal güçlerini Refah sınır kapısından çekilmeye zorlamak için baskı yapmalarını talep ediyoruz." denildi.

İsrail'den Tepki Çeken Açıklama: Hamas'a Ait Bir Tesisi Vurduk

İsrail, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, Refah’taki Hamas’a ait bir tesisin vurulduğunu, ancak çıkan yangının Filistinlilerin kampına sıçradığını ve sivil kayıplardan haberdar olduklarını belirtti. İsrail, saldırının Hamas'ın bölgeyi kullandığını gösteren kesin istihbarat sonrası gerçekleştiğini ve uluslararası hukuka uyduklarını iddia etti.

Editör: Kader GÜL