Meta’nın Avrupa Komisyonu'nda gerçekleştirdiği bir çalıştayda yapılan açıklamaya göre, şirket Avrupa Birliği (AB) veri koruma otoritesi yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonrasında Facebook ve Instagram için reklamsız abonelik ücretlerini düşürecek. Bu hamle, Meta’nın kullanıcıların kişisel verilerini nasıl kullandığına ilişkin AB soruşturmasını sonlandırmayı amaçlıyor.Facebook Ve Instagram Kullanıcıları İçin Müjde Meta Abonelik Fiyatlarını İndiriyor! (1)

9.99 Eurodan 5,99 Euroya İndirme Teklifi

Meta’nın avukatı Timothy Lamb, yaptığı açıklamada, Meta’nın Facebook ve Instagram için aylık reklamsız abonelik ücretini tek bir hesap için aylık 9,99 eurodan 5,99 euroya indirmeyi teklif ettiğini açıkladı. Her ek hesap için ise 4 euro ücret alınacak. Lamb, bu fiyatın kaliteli bir hizmet için oldukça makul olduğunu ve düzenleyici belirsizliğin hızla çözülmesi gerektiğini belirtti.

Dijital Pazarlama Kampanyaları ve Ölçümleme Dijital Pazarlama Kampanyaları ve Ölçümleme


Meta, Avrupa'da Facebook ve Instagram için reklamsız abonelik ücretlerini düşürme kararı aldı. Şirketin avukatı Timothy Lamb, bu kararı Avrupa Komisyonu'nda bir çalıştayda açıkladı. Buna göre, tek bir hesap için aylık 9,99 euro olan abonelik ücreti 5,99 euroya indirilirken, her ek hesap için 4 euro ödenecek. Lamb, bu fiyatın oldukça makul olduğunu ve düzenleyici belirsizliğin hızla çözülmesi gerektiğini belirtti. Meta'nın bu adımı, Avrupa Birliği'nin (AB) kullanıcı verilerini nasıl kullandığına ilişkin soruşturmayı sonlandırmayı amaçlıyor. Kasım 2023'te çeşitli Avrupa ülkelerinden tüketici derneklerinin Meta'ya karşı şikayette bulunduğu hatırlatıldı. Şirket, AB'deki daha sıkı düzenlemelere yanıt olarak abonelikleri başlatmıştı.

Süreci Hızlandırmak İstiyor

Meta, Avrupalı düzenleyicilerin soruşturmasıyla karşı karşıya kalırken, Lamb, şirketin bu teklifiyle süreci hızlandırmak ve düzenleyicileri yatıştırmak istediğini ifade etti. Meta'nın teklifinde, kullanıcıların Apple ya da Google gibi uygulama mağazalarından indirme yapmaları halinde ödeyecekleri ek ücretlerin bulunmadığı da belirtildi.Facebook Ve Instagram Kullanıcıları İçin Müjde Meta Abonelik Fiyatlarını İndiriyor! (2)

Kasım 2023'te Meta Şikayet Edilmişti

Kasım 2023’te, Avrupa Tüketici Birliği (BEUC) çatısı altında bir araya gelen 45 tüketici derneği, Meta'nın haksız ödeme veya rıza modeline karşı resmi şikayette bulunmuştu. Meta, AB’deki daha sıkı düzenlemelere yanıt olarak reklam geliri kaybı tehdidini hafifletmek amacıyla abonelikleri başlatmıştı.

Editör: Kader GÜL