1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Emeklilere Müjde! Maaşlara ve İkramiyelere Zam Yolda!

Emeklilere Müjde! Maaşlara ve İkramiyelere Zam Yolda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine zam gelebileceği haberi, emekliler arasında sevinçle karşılanıyor. Yeni yılda maaşlara %49.25 oranında zam yapılmasının ardından bayram ikramiyelerine de 1.000 TL zam yapılmıştı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL iken bayram ikramiyeleri de bayram başına 3 bin TL olarak belirlenmişti. SGK Uzmanı Melis Eymen’in önümüzdeki günlerde maaşlara ve ikramiyelere zam yapılacağı yönündeki açıklamaları emekliler arasında beklenti yaratmış durumda.

Emekliye çifte bayram müjdesi! Yeni yılda emeklilerin maaşlarına %49.25 oranında zam yapıldı ve bayram ikramiyelerine de 1.000 TL zam geldi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenirken bayram ikramiyeleri de bayram başına 3 bin TL olarak artırıldı.

SGK Uzmanı Melis Eymen’in açıklamalarına göre, önümüzdeki günlerde emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine yeni bir zam gelebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın banka promosyonu haberinin ardından kamu bankaları emeklilere 8 bin TL ile 12 bin TL arasında promosyon verecek. Bu hamlenin özel bankaların da emekli promosyon tutarını 15 bin TL’nin üzerine çıkarabileceği konuşuluyor.

Eymen, “Önceki görüşmelerimizde de belirttiğimiz gibi, 15.000 TL’ye çıkması, 17.000 TL alacağını asgari ücrete yaklaştırmaya çok fazla baskıyı dile getirdim. Yani, yapılan son açıklama mantık çerçevesinde yürürse bu şekilde olacak” dedi.

Emekliler, bu gelişmelerle ilgili heyecanla zam haberini bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın banka promosyonu haberini duyurmasının ardından kamu bankalarının emeklilere 8 bin TL ile 12 bin TL arasında promosyon vereceği belirtilmişti. Bu hamlenin özel bankaların da emekli promosyon tutarını 15 bin TL’nin üzerine çıkarabileceği öngörüsüyle birlikte seyyanen bir artış olabileceği konuşuluyor.Emeklilere Müjde! Maaşlara Ve İkramiyelere Zam Yolda!

Melis Eymen, “Önceki görüşmelerimizde de belirttiğimiz gibi, 15.000 TL’ye çıkması, 17.000 TL alacağını asgari ücrete yaklaştırmaya çok fazla baskıyı dile getirdim. Yani, yapılan son açıklama mantık çerçevesinde yürürse bu şekilde olacak” şeklinde konuştu.Emeklilere Müjde! Maaşlara Ve İkramiyelere Zam Yolda! (2)

Ayrıca Eymen, “Her şeyden önce emekli ikramiyeleri söz konusu ve bütün ekonomistlerin daha önce ve bizim de söylediğimiz gibi en az 5.000 TL emekli ikramiyesi olacak şekilde ayarlanacak. Görüyoruz aslında, bu açıklamaların altında bu var gibi duruyor” şeklinde de değerlendirmelerde bulundu.Emeklilere Müjde! Maaşlara Ve İkramiyelere Zam Yolda! (3)

Emeklilerin bu gelişmeleri memnuniyetle karşıladığı ve zam haberini bekledikleri belirtiliyor.

Emeklilere Müjde! Maaşlara ve İkramiyelere Zam Yolda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!