Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile Stratejik Görüşme Gerçekleştirdi

15 Aralık 2023 - Ankara: Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile stratejik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu kritik görüşme, İletişim Başkanlığı tarafından duyuruldu.

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Ele Alındı

Erdoğan ve Al Nahyan arasındaki telefon görüşmesinde öne çıkan konular arasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgede kalıcı bir ateşkes sağlama çabaları bulunmaktadır. İki lider, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederek, uluslararası toplumun bu konudaki duyarlılığını artırmak amacıyla ortak adımlar atmaya karar verdiler.

Türkiye'nin Filistin'e İnsani Yardım Çabaları

Erdoğan, Filistinlilere yardım elini uzatma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, "Bölgede barışın sağlanması için İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği ortak zirvesinde alınan kararların titizlikle uygulanması ve uluslararası toplumun Filistin'e desteğini artıracak girişimlerin birlik ruhuyla devam ettirilmesi gerektiğine" vurgu yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Yargıtay Savcısına Yapılan Saldırıya Sert Tepki: Adli Soruşturma Başlatıldı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Yargıtay Savcısına Yapılan Saldırıya Sert Tepki: Adli Soruşturma Başlatıldı

Uluslararası Toplumdan Destek Bekleniyor

Erdoğan'ın çağrısıyla, uluslararası toplumdan Filistin'e destek artırma yönündeki beklentiler de vurgulandı. İki lider, bölgesel barışın sağlanması için işbirliğini güçlendirmek ve ortak çözümler bulmak adına kararlılıkla hareket etme konusunda anlaştılar.

Editör: Kader GÜL