Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik çağrılarını içermektedir. Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı çıkarak, sivil kayıpların artmasının acı, ölüm ve gözyaşından başka bir şey getirmeyeceğini belirtmektedir. Ayrıca, çocuklar, kadınlar ve sivillerin hedef alınmasıyla güvenliğin sağlanamayacağına vurgu yapmaktadır.

Erdoğan, İsrail yönetimini bölgedeki durumu çözme konusunda devlet aklıyla hareket etmeye ve dış etmenlerin kışkırtmasıyla değil, akılcı bir yaklaşımla hareket etmeye çağırmaktadır. Ayrıca, Batılı ülkelerin bu durumu teşvik ettiğini ve medya kuruluşlarının meşrulaştırmaya çalıştığını belirtiyor.

İsrail'e de sivillere yönelik saldırıları kapsamını genişletmemesi ve soykırıma varan operasyonları durdurma çağrısını yineliyor. Ayrıca, bölgede Müslümanlar, Yahudiler, Hristiyanlar ve diğer toplulukların güvenliğini sağlayacak yeni mekanizmaların kurulmasının bölgenin kalıcı istikrara kavuşmasına yardımcı olacağına inandığını ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı.

Türkiye'nin daha fazla masum kan dökülmemesi ve insani trajedilerin yaşanmaması için Filistin'deki çatışmaların çözümü için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğini belirtiyor.

Editör: Kader GÜL