CHP’li Meclis Üyesine 3 Kişi Tarafından Yanağından Vuruldu! Mustafa Can Ekiciler Kimdir? Kaç Yaşındadır? CHP’li Meclis Üyesine 3 Kişi Tarafından Yanağından Vuruldu! Mustafa Can Ekiciler Kimdir? Kaç Yaşındadır?

Carnegie Europe'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemdeki dış politika adımlarını değerlendiren çarpıcı bir analiz yayınladığını belirtiyor. Analize göre, Erdoğan'ın attığı adımlar cesurca olarak nitelendiriliyor ve Türkiye'nin bağımsız bir dış politika izlemek isteğini güçlü bir şekilde ilan ettiği vurgulanıyor. Vilnius'taki NATO zirvesinde İsveç'in katılımını kabul etmesi ve ABD Başkanı Joe Biden ile diyaloğu yeniden başlatması bu cesur adımlar arasında öne çıkıyor.

Yazıda ayrıca, Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle yeni anlaşmalar yaparak Rusya ile uzun süreli bir diyalog yürüttüğü, AB'nin stratejik körlüğünü eleştirdiği ve dış politikasını daha özerk hale getirmeye devam ettiği belirtiliyor. Ayrıca, Ankara'nın terörle mücadeleye daha fazla öncelik vererek dış politikasını daha güvenlik ağırlıklı hale getirmesi öngörülüyor.

Makale ayrıca, Erdoğan'ın Ortadoğu gezisinde pek çok anlaşma imzaladığını ve bu anlaşmaların yeni politikanın somut bir örneği olduğunu vurguluyor. Ayrıca, Erdoğan'ın siyasi önceliğinin 2024 yerel seçimlerinde zafer kazanmak olduğu ve Türkiye-AB ilişkilerinde Kıbrıs'ın oynayacağı rolün uzun süreli çıkmaza neden olabileceği ifade ediliyor.

Türkiye'nin küresel liderlik hedeflerinin olduğu ve dış politikasını yeniden yönlendirerek küresel rolünü genişlettiği belirtiliyor. Carnegie Europe'nin analizi, Türkiye'nin dış politikada attığı cesur adımların dünya siyasetindeki rolünü artırdığını ve Ankara'nın bağımsız bir dış politika izleme konusundaki isteğini vurguladığını gösteriyor.
Analizde, Erdoğan'ın Vilnius'taki NATO zirvesinde İsveç'in katılımını kabul etmesi ve ABD Başkanı Joe Biden ile diyaloğu yeniden başlatması "cesurca" olarak nitelendiriliyor. Türkiye'nin bağımsız bir dış politika izleme isteğinin güçlü bir şekilde ilan edildiği belirtiliyor. Ayrıca, Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle yeni anlaşmalar yaparak Rusya ile diyalog yürüttüğü ve dış politikasını daha özerk hale getirdiği ifade ediliyor. Terörle mücadeleye daha fazla öncelik verilmesiyle dış politikanın güvenlik ağırlıklı hale geleceği öngörülüyor. Türkiye'nin Ortadoğu gezisinde attığı anlaşmaların yeni politikanın somut bir örneği olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, Erdoğan'ın siyasi önceliğinin 2024 yerel seçimlerinde zafer kazanmak olduğu ve Türkiye-AB ilişkilerinde Kıbrıs'ın oynayacağı rolün uzun süreli çıkmaza neden olabileceği belirtiliyor. Son olarak, Türkiye'nin küresel liderlik hedeflerinin olduğu ve dış politikasını yeniden yönlendirerek küresel rolünü genişlettiği belirtiliyor. Carnegie Europe'nin analizi, Türkiye'nin dış politikadaki cesur adımlarının dünya siyasetindeki rolünü artırdığını ve Ankara'nın bağımsız bir dış politika izleme konusundaki isteğini vurguladığını gösteriyor.

Editör: Kader GÜL