Emine Erdoğan, 11 Temmuz Srebrenitsa Soykırımı'nın 29. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından anlamlı bir paylaşımda bulundu. Srebrenitsa Soykırımı, 1995 yılında Bosna-Hersek'te yaşanan ve binlerce Boşnak sivilin hayatını kaybettiği bir trajedi olarak tarihe geçti. Emine Erdoğan, bu acı olayın yıl dönümünde yaptığı paylaşımda, derin üzüntüsünü ve kederini dile getirdi.

Emine Erdoğan paylaşımında, "Bosna topraklarını kedere ve gözyaşına esir eden, insanlık tarihinin utanç tablosu Srebrenitsa Soykırımı'nı, 29'uncu yıl dönümünde bir kez daha lanetliyorum. Hayattan koparılan Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle yad ediyor, geride kalan ailelerinin ve sevdiklerinin acısını yürekten paylaşıyorum," ifadelerini kullandı.

Elazığ’da Şiddetli Trafik Kazası: 5 Yaralı Elazığ’da Şiddetli Trafik Kazası: 5 Yaralı

Srebrenitsa Soykırımı, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olarak kabul ediliyor. Bu soykırımda, BM tarafından güvenli bölge ilan edilen Srebrenitsa'da 8 binden fazla Boşnak erkek ve çocuk Sırp güçleri tarafından katledildi. Emine Erdoğan'ın bu anma mesajı, soykırımın unutulmaması ve gelecekte benzer acıların yaşanmaması için bir çağrı niteliğinde.

Emine Erdoğan, paylaşımında ayrıca, bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için uluslararası toplumun sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Srebrenitsa Soykırımı'nı anmak ve kurbanları yad etmek, geçmişte yaşanan acıların unutulmaması ve gelecekte daha barışçıl bir dünya inşa edilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Editör: Çetin KEYDAL